13-09-2013På baggrund af succeshistorierne fra især Midtjylland overvejer Københavns Kommune at åbne et kontor i Bruxelles, skriver ugebrevet Mandag Morgen.

De gode historier fra Region Midtjyllands og de 19 kommuners EU-kontor i Bruxelles er nu en af årsagerne til, at Københavns Kommune sammen med Region Hovedstaden og andre hovedstadskommuner overvejer at åbne kontor i Bruxelles.
Det skriver ugebrevet Mandag Morgen, som især beskæftiger sig med det midtjyske EU-kontor, som over de seneste seks år har hentet omkring 400 mio. kroner hjem til midtjyske udviklingsprojekter.
”Vi arbejder med mange private virksomheder i regionen og hjælper dem med at få EU-midler til deres innovationsaktiviteter. Det kan være en kæmpe hjælp til vækst, hvis virksomheder kan få tilskud til at købe ny viden eller udvikle nye produkter,” siger Lars Holte Nielsen, leder af Midtjyllands EU-kontor til Mandag Morgen.
Det koster årligt ca. 5,5 millioner skattekroner at drive EU-kontoret.
I artiklen fortæller Lars Holte Nielsen desuden, at medarbejderne på Midtjyllands EU-kontor
opfordrer de midtjyske virksomheder og offentlige institutioner til at se ud over de danske grænser og samarbejde med partnere i andre EU-lande. Det kan være givtigt, fordi man mange steder i Europa slås med de samme udfordringer.
”Internationaliseringen hjælper kommunerne til at skabe offentlig innovation og til at lave en bedre opgaveløsning for en relativt lille investering,” siger Lars Holte Nielsen til Mandag Morgen.


Læs mere om Region Midtjyllands og de 19 kommuners fælles EU-kontor på www.centraldenmark.eu

Billedtekst: Lars Holte Nielse er leder af det midtjyske EU-kontor. Fotoet er til fri brug i forbindelse med nyheden. Få det i høj opløsning ved at klikke på det.

Yderligere oplysninger:
Lars Holte Nielsen
leder af CDEU-Office
Telefon: +32 2 230 87 32 / +32 486 17 69 58
lhn@centraldenmark.eu