Norddjurs Kommune og Region Midtjylland drøfter mulighederne for at skabe en helhedsplan for området.


Norddjurs Kommune og Region Midtjylland drøfter mulighederne for at skabe en helhedsplan for området.

I en årrække har Norddjurs Kommune og Region Midtjylland samarbejdet om at etablere et nyt sundhedshus i hovedbygningen på det tidligere sygehus i Grenaa. Visionen med sundhedshuset er bl.a. at samle en række specialiserede behandlinger af borgerne i centrale enheder, forbedre indsatsen for kronikere, skabe synergi og videndeling på tværs af sektorer, styrke og videreudvikle det nære sundhedsvæsen samt sikre sundhedstilbud til borgerne lokalt.

Den første fase af projektet blev afsluttet i 2012 og vedrørte 1. salen, som blev renoveret. Anden fase er lige på trapperne og består i en stor renovering af stueetagen. Til at finansiere anden etape af sundhedshuset har Norddjurs Kommune og Region Midtjylland i fællesskab fået bevilget 15 mio. kroner fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til etablering af lægehuse og sundheds- og akuthuse.

Pengene skal bruges til at renovere den 1.139 kvadratmeter store stueetage, hvoraf Norddjurs Kommune skal disponere over 550 kvadratmeter.

For yderligere at styrke sundhedshuset og sikre den videre udvikling af området drøfter Norddjurs Kommune og Region Midtjylland mulighederne for at skabe en helhedsplan for sygehusområdet.

Sammenhæng og udvikling
Konkret betyder dette, at Norddjurs Kommune planlægger at købe administrationsbygningen og flytte sundheds-og omsorgsområdets administration og visitationsafdelingen, der pt. er placeret i Østergade i Grenaa, ind i bygningen, som allerede huser Hjemmepleje Øst.

Herudover medfører helhedsplanen, at man forholder sig til anvendelsen af de forskellige kommunale og regionale bygninger i området, og bl.a. ser på mulighederne for etablering af boliger og udstykning af byggegrunde i området. Et væsentligt element er også, at der skal ske nedrivning af nogle af bygningerne, så området kommer til at fremstå mere åbent, indbydende og imødekommende.

Formålet er at udnytte potentialerne i hele området bedst muligt og sikre, at Norddjurs Kommune og Region Midtjylland kan skabe udvikling og sammenhæng i både egne og fælles indsatser.

”Som det ser ud i dag, ejer Norddjurs Kommune og Region Midtjylland forskellige arealer og bygninger i området. Placeringen af disse bygninger gør det vanskeligt at lægge planer for området på længere sigt. Med helhedsplanen kan vi sikre den videre udvikling, tage stilling til, hvad de forskellige bygninger skal bruges til, hvilke bygninger der skal rives ned og hvordan vi skaber sammenhæng og gør området indbydende og imødekommende”, siger Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune.

Samtidig ser Norddjurs Kommune frem til, at næste etape af planerne om sundhedshuset og helhedsplanen giver gode muligheder for at styrke det nære sundhedsvæsen yderligere:

”Vi ser frem til at indgå i et stærkt samarbejde med Region Midtjylland omkring styrkelsen af det nære sundhedsvæsen”, siger Jan Petersen.

Regionsrådsformand Bent Hansen glæder sig også over planerne:

”Vi har kontakt til flere sundhedsydere, som har vist interesse for lokalerne. Jo flere, der kan samles, jo bedre for borgerne. Der kan komme en synergieffekt, som løfter tilbuddet – og sikrer en sund by. Regionen er i øjeblikket i dialog og forhandlinger med flere potentielle lejere. Så snart forhandlingerne falder på plads, vil et nyt sundhedshus kunne udvikle sig”, siger han.

Et centralt element i samarbejdet mellem Norddjurs Kommune og Region Midtjylland er, at kommunens sundhedsskole også i fremtiden skal være en del af sundhedshuset i Grenaa.

For yderligere oplysninger og kommentarer
  • Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune,
    tlf. 8950 1001 / 2785 2451 / jp@norddjurs.dk
  • Bent Hansen (S) regionsrådsformand,
     tlf. 7841 0010 / 4031 3707 / bent.hansen@rr.rm.dk