21-10-2013



Det regionale erhvervsfremmeprogram GLOBALmidt er klar til at hjælpe i hundredevis af midtjyske virksomheder ud i verden. 24. oktober kan interesserede høre om forretningsmuligheder i Kenya og måske komme med på en business mission.

De midtjyske virksomheder har med det regionale program GLOBALmidt fået mange nye muligheder for at få hjælp til internationalisering og eksport.

Et af fokusområderne i GLOBALmidt er fjernmarkeder med betydelig økonomisk vækst, og snart vil virksomhederne kunne deltage i business missions og matchmaking events til USA, Rusland, Kina, Tyrkiet, Mexico og Chile samt andre udvalgte vækstlande.

Flere ud på vækstmarkederne
”I de seneste år har mange midtjyske virksomheder vendt sig mod eksportmarkederne og ikke mindst de nye vækstmarkeder i fjernområderne. Vi håber, at vi med GLOBALmidt-programmet kan inspirere og hjælpe endnu flere virksomheder derud, hvor der virkelig er chancer for gevinst”, siger Bent Hansen, formand for Vækstforum Midtjylland.

Der har i år med succes været gennemført flere aktiviteter, bl.a. en stor GoGlobal konference i Aarhus og en virksomhedscamp på det danske innovationscenter i Silicon Valley i Californien.

Muligheder i Kenya
Den 24. oktober er Væksthus Midtjylland vært for et stort arrangement om forretningsmulighederne i Kenya. Det foregår på Radisson Blu i Aarhus, og i februar 2014 vil cirka 10 virksomheder, der arbejder inden for energi, byggeri eller jordbrug/fødevarer, få mulighed for at tage på en business mission til Kenya.

"Kenya er et vigtig vækstmarked og indgang til andre Østafrikanske vækstøkonomier. Og det er nu, de danske virksomheder skal med. Ikke kun de store virksomheder, men også de lidt mindre og de mellemstore har muligheder. Jeg er derfor særligt glad for samarbejdet med Region Midtjylland og ser meget frem til at hjælpe midtjyske virksomheder i gang i Kenya", siger Danmarks ambassadør i Kenya, Geert Aagaard Andersen, der møder midtjyske virksomheder ved arrangementet i Aarhus.

Forener kræfterne
Programmet skal forene kræfterne hos en lang række aktører for at fremme virksomhedernes internationalisering - især med henblik på at øge deres eksport eller hjælpe dem med komme i gang på eksportmarkederne. Det gælder ikke mindst de unge virksomheder. Målet er, at 400 midtjyske virksomheder skal øge deres eksport og at 400 virksomheder, som ikke tidligere har haft eksport, skal komme i gang med det.

Læs nærmere om Kenya-konferencen i Aarhus samt om arrangementer og tilbud under GLOBALmidt her


Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få det i høj opløsning ved at klikke på det.

Flere oplysninger
Bent Hansen, formand for
Vækstforum i Region Midtjylland
Telefon: 7841 0010 / 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Ulrik Thomassen, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon 7841 1524
ulrik.thomassen@ru.rm.dk

Søren Asp Mikkelsen
projektleder for GLOBALmidt
Væksthus Midtjylland
Telefon: 2328 6027
sam@vhmidtjylland.dk


FAKTA om GLOBALmidt
• GLOBALmidt rummer mange forskellige initiativer inden for eksportfremme. Det er eksempelvis markedsbesøg, eksportcoaching og business missions, international innovation og forskning samt uddannelse og kompetenceudvikling.
• Væksthus Midtjylland er operatør på programmet sammen med Agro Business parken, Via University College samt regionens og kommunernes fælles EU-kontor i Bruxelles.
• Der er endvidere et tæt samarbejde med Danmarks Eksportråd, ligesom mange andre aktører medvirker i udførelsen af programmet.

FAKTA om Kenya-konferencen
På konferencen på Radisson Blu vil der ud over spændende virksomhedscases fra Unicool og Afriscan være oplæg fra Ambassaden i Nairobi om Eksportrådets, Danidas og Eksport Kredit Fondens (EKF) muligheder for at hjælpe virksomhederne med markedsanalyser, partnersøgning, etablering, finansiering, salg og outsourcing, ligesom Investeringsfonden for udviklingslandene (IFU) fortæller om sine erfaringer med investeringer sammen med danske virksomheder i Østafrika. Initiativet Access2Innovation vil se nærmere på værdikæder og partnerskaber, der virker for mindre danske virksomheder i Østafrika.