Fra nytår har patienter på skadeambulatoriet på Regionshospitalet Randers fået markant kortere ventetid.


Fra nytår har patienter på skadeambulatoriet på Regionshospitalet Randers fået markant kortere ventetid.

En ny arbejdsdeling mellem sygeplejersker og læger på ambulatoriet på Ortopædkirurgisk Afdeling betyder, at ventetiden er reduceret til 10 minutter eller slet ingen. Tidligere kunne ventetiden være op mod en time.

Frem til nytår blev alle patienter, som kom i ambulatoriet, tilset af en læge. I dag løses en del af de ukomplicerede opgaver i stedet af sygeplejersker. Det drejer sig f.eks. om kontrol af sår og forbrændinger, kontrol efter ukomplicerede brud, udskiftning af gips og forbindinger og fjernelse af tråde efter sprængt achillessene.

Alle ambulatoriets sygeplejersker har frem mod nytår været på kursus, og læger og sygeplejersker har i fællesskab udarbejdet præcise retningslinjer for, hvilke patienter, der kan ses af sygeplejersker.

- Opgaverne løses af meget erfarne sygeplejersker, og patienterne får fuldstændig den samme behandling som før, siger afdelingssygeplejerske Krista Ølgod.

- Patienterne kan være helt trygge, for det er stadig lægerne, der tager sig af de komplicerede ting, siger hun.

Den nye arbejdsdeling giver samtidig lægerne bedre tid til at tage sig af de komplicerede behandlinger.

- Det er en ren win-win-win-situation, vi har opnået, siger ledende overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling, Jacob S. Mortensen. Patienterne i ambulatoriet skal ikke vente, lægerne får bedre tid til gavn for andre patienter, og alle medarbejdere bliver mere tilfredse med deres arbejde.

Ambulatoriet modtager hver dag mellem 100 og 150 patienter.

Yderligere oplysninger
Afdelingssygeplejerske Krista Ølgod, Ortopædkirurgisk Afdeling, Regionshospitalet Randers Tlf: 7842 2086

Ledende overlæge Jacob S. Mortensen, Ortopædkirurgisk Afdeling, Regionshospitalet Randers Tlf: 7842 2101