Hver tirsdag mellem kl. 10 og 14 sørger tre frivillige medarbejdere fra GAIA Museum i Randers for, at udendørsarealerne ved Regionshospitalet Randers bliver ryddet for papiraffald og andet småskrald.
Maria Slot Sørensen (tv), Daniel Stadsgaard Christensen og Ann Lykke Andreasen nyder at arbejde som frivillige hjælpere på Regionshospitalet Randers.

Hver tirsdag mellem kl. 10 og 14 sørger tre frivillige medarbejdere fra GAIA Museum i Randers for, at udendørsarealerne ved Regionshospitalet Randers bliver ryddet for papiraffald og andet småskrald.

Det er hospitalets Serviceafdeling og GAIA Museum, der står bag samarbejdsaftalen. Ifølge servicechef Andreas Jonsson har Regionshospitalet Randers en lang tradition for at løfte forskellige typer af sociale opgaver.

Samarbejdet med medarbejderne fra GAIA Museum er et unikt eksempel på, hvordan de skjulte ressourcer hos mennesker med særlige behov kan bringes i spil på en ny måde.

Støvsuget for papir
- Medarbejderne fra GAIA er nok de mest pligtopfyldende frivillige hjælpere, man overhovedet kan forestille sig. Når de har været her, er vores udendørsarealer støvsuget for papir og cigaretskodder. De hjælper med at løse en opgave, som både glæder patienter, pårørende og personale, fortæller Andreas Jonsson.

Prestigefyldt job
Uddannelseskonsulent Per Havshøi fra GAIA Museum er glad for samarbejdsaftalen med hospitalet, da det kan være med til at sætte fokus på, hvor meget værdi mennesker med særlige behov kan bibringe de danske arbejdspladser.

- GAIAs motto er ”Sig farvel til vanetænkning”. Denne tænkning gennemsyrer alt, hvad vi gør både internt og eksternt. Vi har 65 medarbejdere med særlige behov. Alle er de unikke med hvert deres særlige talent, som vi forsøger at understøtte med en lang række kreative tilbud og praktiske opgaver.

Blandt disse tilbud er forskellige typer af jobs uden for GAIA, hvilket der er stor prestige i. Vores medarbejdere vil nemlig rigtig gerne være en del af det danske samfund på lige fod med dem, som ikke har særlige behov, fortæller han.

Vild med blå blink
Netop ønsket om at være på en af byens største arbejdspladser er årsagen til, at Maria Slot Sørensen på 24 år, Ann Lykke Andreasen på 46 og Daniel Stadsgaard Christensen på 23 år har sagt ja til at være frivillige hjælpere på hospitalet.

Ann og Maria nyder, at de en gang imellem kan komme lidt væk fra GAIA, mens Daniel er så vild med blå blink og læger, at han gerne vil have flere opgaver eller i en egentlig praktik.

Bred vifte af tilbud
GAIA er en kulturvirksomhed med en bred vifte af tilbud til mennesker med særlige behov og borgerne i Randers Kommune. Foruden café, rammeværksted, kiosk, træværksted og konferencefaciliteter finder man også et kunstmuseum for dansk og international Outsider ART.

15 ansatte sørger dagligt for, at kreativitet, innovation, humor, fordybelse og faglig professionalisme går hånd i hånd på GAIA.


Yderligere information
  • Servicechef Andreas Jonsson, Regionshospitalet Randers, tlf. 7842 2901
  • Uddannelseskonsulent Per Havshøi, GAIA Museum, tlf. 2655 4291