28-01-2014

Region Midtjylland står bag væsentligt flere lære- og praktikpladser, end regionsrådet kræver. Kravet er mellem 3 og 6 %, men i perioder er langt flere håndværkere, på regionens byggepladser, under uddannelse.

Vil du bygge for Region Midtjylland, skal du tage ansvar for uddannelsen af næste generation håndværkere. Krav af den slags kaldes for sociale klausuler og de er standard i de bygge- og anlægskontrakter Region Midtjylland skriver under på.

Nogle entrepriser op til 15 %
I 2011 besluttede regionsrådet, at mellem 3 og 6 % af medarbejderne på regionens byggerier, som udgangspunkt, skulle være under uddannelse. Nu viser en opgørelse imidlertid, at langt flere lærer byggefaget på blandt andre regionens hospitalsbyggerier: I halvdelen af kontrakterne er i perioder registeret helt op til 15 % af arbejdsstyrken håndværkere under uddannelse. Over tid er tallet formentlig mindre – nemlig mindst 4,5 % - men det opfylder under alle omstændigheder det mål, det daværende regionsråd satte sig. Og mere til.

Byggeri for 2,6 mia. kr.
- Jeg glæder mig især på vegne af de, der har fået lære- eller praktikplads i forbindelse med vores byggerier. Og så synes jeg, at det er fantastisk at se, at det virkelig nytter noget, at vi sætter os den slags blødere, sociale mål. Vi vidste jo ikke, hvordan det ville gå. Men for mig er det klart, at klausulerne bundet til byggeri for 2,6 mia. kr., har påvirket vores leverandører, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

107 årsværk
Fra november 2011 til oktober 2013 blev der indgået entreprisekontrakter som udløser lære- og praktikpladser svarende til mindst 107 årsværk. I regionen skal administrationen fortsat følge byggeriet og fremover aflevere en årlig evaluering politikerne.

Fakta

Flere oplysninger

  • Regionsrådsformand Bent Hansen (S), tlf. 4031 3707
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer
  • Region Midtjyllands pressevagt svarer alle hverdage fra kl. 9 til kl. 17.