26-02-20141,9 millioner flypassagerer kan nu læse om at fange og spise østers fra Limfjorden, og det betyder endnu støtte opmærksomhed om den årlige Oyster Trophy Week, som Region Midtylland er medarrangør af.


En rigt illustreret omtale i SAS-magasinet Scanorama kan medvirke til, at endnu flere gæster de danske aktiviteter i østersugen i oktober 2014.
Det mener chefkonsulent i Region Midtjyllands fødevareteam Lars Haahr Jensen.
"Hvert år i oktober går jagten på de delikate Limfjordsøsters ind i Region Midtjylland. Siden 2012 har vi i samarbejde med bl.a. Region Syddanmark, Region Nordjylland, organisationen FOOD og en række lokale aktører samlet en række forskellige events under overskriften Oyster Trophy Week, eksempelvis østerssafari omkring Limfjorden og Vadehavet, østers i diverse afskygninger på restauranterne og østersbar.
Derfor er vi naturligvis glade for, at Magasinet Scanorama i februar 2014 har fundet interesse for de østers, som Region Midtjylland i kraft af Limfjorden kan byde på", siger Lars Haahr Jensen.

Flere henvendelser
Artiklen i magasinet har ifølge turistchef i Lemvig/Thyborøn Bjørn M. Sigurjonsson allerede affødt flere henvendelser fra entusiatiske østersfans.
Artiklens forfatter – Ryan King – beskriver bl.a. begejstret, hvorledes nogle af verdens mest delikate østers - de såkaldte Edulis - kan findes i Limfjorden, og hvordan man iført waders bl.a. omkring Lemvig og Glyngøre selv kan tage turen ud i fjorden, plukke dem og efterfølgende nyde dem med et glas champagne.
Artiklen nævner desuden Danish Shellfish i Glyngøre – en lille lokal virksomhed, der bl.a. er leverandør til Michelinstjerne-restauranten NOMA i København.
Magasinet Scanorama udgives af SAS til selskabets flypassagerer og har ca. 1,9 mio. læsere.

Læs hele artiklen på siderne 75 – 81 i magasinet

Læs mere om programmet for Oyster Trophy Week

Læs mere om Region Midtjyllands turisme- og fødevaresatsning på www.ru.rm.dk