Gigtpatienter på Regionshospitalet Randers kommer til efter tre uger.


Gigtpatienter på Regionshospitalet Randers kommer til efter tre uger.

Ventetiden på at blive undersøgt for en gigtsygdom på Regionshospitalet Randers er højst tre uger – og ikke fire-fem år, sådan som Morgenavisen Jyllands-Posten skriver mandag.
I en række artikler beskæftiger avisen sig med udredningsretten, og som et eksempel på lange ventetider fremgår det, at en gigtpatient på Regionshospitalet Randers skal vente indtil 2018 på at blive kaldt til undersøgelse.
- Den oplysning er helt forkert, siger sygeplejefaglig direktør, Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers. Vi arbejder meget målrettet med at nedbringe ventetider, og her på hospitalet kan enhver uanset bopæl blive undersøgt for gigtsygdomme indenfor tre uger.

På Sundhedsstyrelsens site www.venteinfo.dk registreres ventetider til behandling og undersøgelse på alle landets hospitaler. Sitet er tilgængeligt for alle borgere, og det udgør et fælles værktøj for hospitaler og praktiserede læger.
Alle Region Midtjyllands informationer på sitet opdateres mindst én gang om ugen, og her kan alle finde oplysningen om, at der på Regionshospitalet Randers er en ventetid på tre uger til undersøgelse for gigtsygdomme.
Jyllands-Posten retter fejlen.

Yderligere oplysninger:
Sygeplejefaglig direktør Marianne Jensen tlf. 40 71 64 38