19-03-2014De almene gymnasier og HF-kurserne i Midtjylland har færre ansøgere i år end i fjor. Blandt undtagelserne er de særlige internationale linjer, IB, der et enkelt sted får 27 procent flere ansøgere.

9.222 unge midtjyder har søgt om at blive optaget på et alment gymnasium eller HF-kursus i år, og det er en mindre tilbagegang i forhold til i fjor. Det viser en opgørelse fra Region Midtjylland, der sammen med skolerne har ansvar for fordelingen af elever på regionens ungdomsuddannelser.
På de almene gymnasier er antallet af ansøgere faldet med gennemsnitligt fire procent, mens HF-kurserne kan notere et fald på 16 procent.
Tilbagegangen for HF-kurserne skal dog ses i lyset af, at HF de seneste år har oplevet markant flere ansøgere.

Ansøgerboom i Tilst
Enkelte gymnasier skiller sig ud fra mængden, deriblandt Langkær Gymnasium i Tilst ved Aarhus.
Her er der fremgang for alle tre uddannelsestilbud, og søgningen til STX er steget med mere end 20 procent.
Også Viborg Gymnasium og HF kan vise fremgang på begge uddannelsesretninger med henholdsvis 11 procent fremgang til det almene gymnasium og ni procent til HF.
Silkeborg Gymnasium er stadig det mest søgte gymnasium i Region Midtjylland med 552 ansøgere, en stigning på knap en procent. På landsplan er skolen også helt i top målt på ansøgere, hvor den dyster med Næstved Gymnasium om en førsteplads.

International interesse
En særlig succeshistorie er de internationale linjer, IB, som fire skoler i regionen tilbyder. Igen i år er ansøgertallet steget, dog kun fra 206 til 208. Især Grenå Gymnasium er populært blandt IB-ansøgerne, der er blevet 27 procent flere af siden i fjor.


Se listen med ansøgertal på de enkelte gymnasierFlere oplysninger:

Simon Frost Mortensen, specialkonsulent
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1107 / 2960 0874
sfm@rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne