08-05-2014Sofie Linnebjerg og Markus Wrede, som går i 2.G på Horsens Statsskole, deltager i næste uge i en række miljøarrangementer i München. Her får de lejlighed til at lufte deres løsninger på miljøspørgsmål for europæiske regionspolitikere – herunder Morten Flæng fra det midtjyske regionsråd.

På søndag, den 11. maj, flyver de to gymnasieelever Sofie Linnebjerg og Markus Wrede til München. De er udvalgt af Region Midtjylland til at repræsentere regionen på en ugelang ungdomskonference, der handler om miljø og ressourcer.

Konferencen YouthCORE holdes i regi af det europæiske samarbejde mellem regionspolitikere på miljøområdet, ENCORE (Environmental Conference of the Regions of Europe). Det er første gang, at ENCORE forsøger sig med sådan et ungdomsspor, der samler miljøinteresserede unge fra regioner overalt i EU og beder dem udveksle erfaringer og synspunkter fra deres hjemregioner.

De to danske gymnasiaster har fået til opgave at præsentere en række udfordringer set fra Midtjylland samt at komme med bud på, hvordan vi kan fremtidssikre vores miljø på nye måder.

Minister på besøg
Emnerne på ungdomskonferencen er brede miljøspørgsmål såsom uafhængighed af fossile brændsler, økovenlig forretningsudvikling, tilpasning til klimaforandringerne samt naturgenopretning.

Allerede på konferencens første dag kommer den bayerske minister for miljø og forbrugerbeskyttelse Marcel Huber på besøg. Han ønsker at komme i dialog med Europas ungdom og lytte til deres visioner for et mere ressourcebevidst samfund.

Sidst på ugen mødes de europæiske regionspolitikere til politikerkonference, og her får de unge lejlighed til at fremlægge de forslag, som de har udviklet i løbet af ugen. Således kan forslagene indgå i politikerdialogen på tværs af landene.

Det er deres fremtid
Fra Region Midtjylland deltager regionsrådsmedlem Morten Flæng fra Socialdemokratiet. Morten Flæng er meget begejstret for, at Region Midtjylland sender to studerende til ungdomskonferencen.


”Det er trods alt deres fremtid, vi skal drøfte på politikerkonferencen næste torsdag og fredag, og deres input er derfor yderst relevante og interessante. Jeg glæder mig til at høre, hvad de har tænkt”, siger Morten Flæng.

Læs mere om ungdomskonferencen

Læs mere om politikerkonferencen 
Yderligere oplysninger:

Morten Flæng, medlem af
Regionsrådet for Region Midtjylland
Telefon: 2424 9697
morten.flaeng@rr.rm.dk

Rolf Johnsen, chefkonsulent
Region Midtjylland
Regional Udvikling
Telefon: 7841 1944 / 2962 0830
rolf.johnsen@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne