14-05-2014Dansk cykelturisme får en ny oplevelsesmulighed, når Panoramarute 407 indvies 30. maj. Ruten er en af 26 sløjfer på den 530 km lange vestkystrute fra Rudbøl til Skagen og er støttet af bl.a. Region Midtjylland og EU.

Både de fastboende og turisterne på Vestkysten får et attraktivt tilbud, når Panoramarute 407 ”Mellem hav og fjord” åbner den 30. maj:
En 42 kilometer lang cykelrute - uden bakker, men med flotte udsigter og kulturelle input.
Ruten knytter sig til den nationale cykelrute fra Skagen til grænsen og skal medvirke til at gøre Vestkysten endnu mere attraktiv for dem, der gerne vil bruge både krop og hoved, når de holder ferie.

Sammen med ruten København-Berlin indgår Vestkystruten i et større nationalt udviklingsprojekt, Powered by Cycling. Projektet skal give Danmarks turister gode oplevelser på cykel.

Tilbud med kvalitet
Panoramarute 407 er en af 26 sløjfer, der har det til fælles, at de tilbyder kvalitet til cykelfolket. Det er nemlig ruter med mulighed for bespisning, overnatning og særlige oplevelser.
Panoramaruterne er støttet af EU’s regionalfond, og bag realiseringen af rute 407 står Region Midtjylland og en række andre aktører.

Tale og Tørfisk
Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen vil holde en velkomsttale, mens gruppen Tørfisk fra Thyborøn vil spille.

Endelig byder dagen på en særlig fiskekonkurrence og en fiskeriauktion, guidede cykelture, sejlture og guidede ture på havnen.
Arrangementet starter klokken 11 og slutter klokken 16.

Se Panoramarute 407 og program for åbningen


Billedtekst:
Den nye rute bringer cyklisterne til både Vesterhavet og Ringkøbing Fjord – og desuden lidt ind i landet, hvor der er udsigt til åbne marker. Cyklisterne kan stige på ruten hvor som helst, men rådes til at starte i nord og følge fjorden sydover.
Illustrationerne er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få dem i høj opløsning ved at klikke på dem.Yderligere oplysninger:

Thomas Olesen, projektleder
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1703 / 2167 0241
thomas.olesen@ru.rm.dk

Sven-Henrik Brandstrup, udviklingskonsulent
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1706 / 5151 7274
sh.brandstrup@ru.rm.dk


FAKTA
Åbningsarrangementet den 30. maj bliver afviklet i Bork Havn, der også er centrum for regionens turismeudviklingsprojekt Stærke Feriesteder Vest.
I forbindelse med åbningen af panoramaruten indvies også udviklingsprojektet Mikrodestination Bork Havn, som regionen ligeledes støtter.
Blandt andet tages det første spadestik til havneområdets nye klappebassin, der bringer de besøgende i nærkontakt med fjordens fiskearter, samt til et formidlingshus, der skal præsentere fjordens og fiskernes historie.