27-05-201498 procent af de unge midtjyder, der har søgt ind på de almene gymnasier efter sommerferien, får præcis den plads, de har bedt om. Stor søgning til bestemte Aarhus-gymnasier betyder dog, at enkelte elever i Region Midtjylland tilbydes plads på de omkringliggende skoler.

Når gymnasierne i august åbner dørene for de nye 1. G’ere, vil langt de fleste af dem selv have valgt den skole, de starter på.
Mere præcist vil 8.983 få deres 1. prioritet opfyldt, mens der for de resterende er søgt at opfylde en af elevernes øvrige prioriteter.
Det er Region Midtjylland, der sammen med skolerne har ansvar for fordelingen af elever på de almene gymnasier, altså STX, HF og de internationale IB-linjer, og her er udviklingskonsulent Simon Frost Mortensen godt tilfreds med, at gymnasiernes kapacitet og elevernes ønsker er gået så fint op i en højere enhed.

Nej til at flytte
”Jeg håber bestemt også, at resten af de unge bliver glade for det gymnasium, de ender på. Det viser erfaringerne, at de gør. Allerede efter få uger sker det ofte, at skolerne på grund af frafald kan tilbyde ønskepladsen til nogle af de unge, men de vælger som regel at blive der, hvor vi først placerede dem”, siger Simon Frost Mortensen.

Kortest transporttid
I de tilfælde, hvor alt for mange har søgt et bestemt gymnasium, er pladserne blevet besat med de elever, der har kortest transporttid med offentlige transportmidler, forklarer Simon Forst Mortensen.
Af de 226, som ikke fik deres ønske nummer 1 opfyldt, har 85 gjort indsigelse mod det alternative tilbud, som de har fået.
25 af disse indsigelser er endt med en anden løsning end den, eleverne først var tilbudt, mens de resterende 60 indsigelser ikke har ført til ændringer.

Run på Silkeborg
Silkeborg Gymnasium er med 552 ansøgere det mest søgte i regionen – efterfulgt af Ega Gymnasium (373), Aarhus Katedralskole (355) og Aarhus Statsgymnasium (340).

Se listen med ansøgertal på de enkelte gymnasier

Billedtekst:
Langt de fleste unge i Region Midtjylland får den gymnasieplads, som de har søgt. Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få det i høj opløsning ved at klikke på det.Flere oplysninger:

Simon Frost Mortensen, specialkonsulent
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1107 / 2960 0874
sfm@rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne