Danske Regioner sender i løbet af juli nye gule sundhedskort til alle danskere, men det er for tidligt at smide det gamle ud.


Danske Regioner sender i løbet af juli nye gule sundhedskort til alle danskere, men det er for tidligt at smide det gamle ud.

Fra den 1. august 2014 kommer nye regler for rejsesygesikringen som betyder, at det gule sundhedskort ikke længere dækker i udlandet. 

Teksten på de nuværende sundhedskort er dermed forældet, og derfor skal de skiftes ud. 

Danske Regioner sender derfor nye, gule sundhedskort ud til alle danskere - hele 5,6 mio. kort - i løbet af juli, men gem det gamle lidt endnu.

Det nye kort er nemlig først gyldigt fra den 1. august 2014.

Hvis du skal ud at rejse skal du fremover bruge det blå kort, som kan bestilles på www.borger.dk  med NemId.
 
Læs mere om det blå kort på www.huskdetblaa.dk

Fakta
  • Alle danskere modtager i løbet af juli et nyt gult sundhedskort med posten. Årsagen er, at der fra d. 1. august 2014 kommer nye regler for rejsesygesikringen. Fra denne dato dækker det gule sundhedskort ikke længere, når du rejser på ferie i udlandet.
  • Fortvivl ikke, hvis kortet ikke ligger i postkassen i den kommende uge. Kortene sendes ud over de næste tre uger og sendes ikke systematisk ud. Det vil sige, at medlemmerne af en husstand ikke nødvendigvis får sundhedskortene tilsendt samtidigt. 
  • Du skal være opmærksom på, at kortet ikke virker før 1. august – indtil da skal du bruge dit gamle sundhedskort, så vent med at klippe dit gamle kort i stykker. 
  • Rejser du på ferie i slutningen af juli og kommer hjem i august, er du dækket af rejsesygesikringen frem til hjemkomst (dog inden for de 30 dage, som rejsesygesikringen normalt dækker) 
  • Er du flyttet efter den 1. juni, vil du muligvis få tilsendt et gult sundhedskort med din gamle adresse. Du vil i så fald efterfølgende få tilsendt et kort med den rigtige adresse.
  • Hvis du bestiller dit blå EU-sygesikringskort nu, kan du forvente at få det inden for to uger – du kan dermed stadig nå at få det inden 1. august
  • Det blå EU-sygesikringskort er gratis og dækker dig på rejser inden for Europa, dog med lidt andre regler end det gule sundhedskort. Fx dækkes du på lige vilkår som indbyggerne i det land, du rejser i. Det betyder fx, at du kan risikere at skulle betale noget af behandlingen selv. Hvis du vil være helt sikker på, at du får alle udgifter dækket hvis uheldet er ude, skal du tegne en privat rejseforsikring.