Tirsdag den 9. september klipper regionsrådsformand Bent Hansen, med god hjælp fra patienterne, den officielle snor til det ud- og ombyggede Vestdansk Center for Rygmarvsskade.


Tirsdag den 9. september klipper regionsrådsformand Bent Hansen, med god hjælp fra patienterne, den officielle snor til det ud- og ombyggede Vestdansk Center for Rygmarvsskade.

Vestdansk Center for Rygmarvsskade (VCR) er en del af Regionshospitalet Viborg men tager imod rygmarvsskadede patienter fra hele Vestdanmark i selvstændige lokaler ved Søndersø. Patienterne er som følge af sygdom eller ulykke blevet helt eller delvist lammede fra nakken eller livet og ned, og på centret i Viborg får de hjælp til at genfinde balancen i livet – både fysisk og psykisk.

Patienten kommer i centrum
I forbindelse med det omfattende kvalitetsfondsprojekt på Regionshospitalet Viborg er VCR blevet bygget om og udvidet for godt 100 millioner kroner. Det nye center rummer nu 6.600 kvadratmeter med blandt andet 33 ensengsstuer, to træningslejligheder, varmtvandsbassin, moderne træningsfaciliteter og forskningsfaciliteter.

- Det nye center er skræddersyet til de rygmarvsskadede patienter. Det unikke er, at vi her får langt bedre mulighed for at sætte patienten i centrum og skabe er forløb, som matcher den enkeltes behov, forklarer lægefaglige direktør Christian Møller-Nielsen fra Hospitalsenhed Midt.


De første patienter flyttede ind i det nye center i slutningen af maj, og siden har de sammen med medarbejderne haft travlt med at indrette sig optimalt i de nye rammer.

Samarbejde på tværs
Efter ombygningen er VCR’s mange forskellige faggrupper blandt andet kommet endnu tættere på hinanden, ligesom samarbejdet med patienter og pårørende er kommet yderligere i fokus.

- På den måde kan vi bedre komme omkring alle aspekter af hver enkelt patients rehabilitering og hjælpe alle bedst og hurtigst tilbage til et velfungerende liv, vurderer klinikchef Rikke Middelhede Hansen fra VCR.

Fakta om Vestdansk Center for Rygmarvsskade
  • Varetager rehabilitering på højt specialiseret niveau for rygmarvsskadede patienter fra hele Vestdanmark.
  • En del af Neurologisk Afdeling på Regionshospitalet Viborg men beliggende i selvstændige bygninger ved Søndersø i Viborg.
  • Det nye center rummer 6.600 m2 og har kostet godt 100 mio. kr.
  • Centret rummer 35 enestuer med eget bad og toilet, nyt varmtvandsbassin, moderne træningsfaciliteter og forskningsfaciliteter.
  • Byggeriet er en del af det samlede kvalitetsfondsbyggeri til 1,15 mia. kr., som frem mod 2018/2019 skal styrke Regionshospitalet Viborg.
  • Læs mere om VCR på www.vcr.dk
  • Læs mere om kvalitetsfondsbyggerierne på www.hospitalsbyggeri-viborg.rm.dk

Pressen er inviteret til at deltage i den officielle indvielse. Se yderligere oplysninger om tid og sted nedenfor.

Tid og sted:
Tirsdag den 9. september klokken 13-14
Vestdansk Center for Rygmarvsskade (VCR)
Søndersøparken 11-13, 8800 Viborg

Praktiske oplysninger:
Af hensyn til gæster i kørestol bedes øvrige gæster denne dag parkere i eksempelvis hospitalets nye p-hus eller ved det nærliggende Golf Hotel.

Yderligere oplysninger:
Lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen, Hospitalsenhed Midt, tlf. 7844 1003.

Klinikchef Rikke Middelhede Hansen, Vestdansk Center for Rygmarvsskade, tlf. 7844 6169

Foto: Det nye Vestdansk Center for Rygmarvsskade ved Søndersø i Viborg. Foto: Regionshospitalet Viborg