23-09-2014Den 24.-26. september afholdes EU Design Days, som Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles (CDEU) er initiativtager til. Dagene giver flere bud på fremtiden for Dansk Design, der ud over produktdesign er strategisk design og en af tidens vigtigste innovationsprocesser.

Dansk Design er verdenskendt, men det er ikke kun flotte produkter, der kan eksporteres. Der er samtidig et stort vækstpotentiale i Dansk Design som strategisk ledelsesredskab. For eksempel gennem Strategisk Design Praksis; en design- og innovationsproces udviklet af VIA Teko Design & Business.

”Design Days er et udstillingsvindue for alt det, Midtjylland kan inden for design, og Paul McElhron og hans kollegers forskning er et fremragende eksempel på, hvordan Dansk Design kan forblive nr. 1 i verden. Med Design Days vil vi skabe opmærksomhed om nye tilgange til design, for derigennem at udbygge Midtjyllands internationale førerposition inden for feltet,” siger Lars Holte Nielsen, direktør i CDEU, med henvisning til en af oplægsholderne, Paul McElheron, lektor ved VIA Teko Design & Business i Herning.

Paul McElheron, som har en ledelsesbaggrund fra kvalitets- og udviklingsafdelinger i store internationale virksomheder, forklarer Strategisk Design Praksis som en proces, der inddrager design i alle virksomhedsstrategier. Metoden er en kombination af designerens innovationsteknikker og de teknikker, der bruges i erhvervslivet til at validere nye forretningsideer.

”Strategisk Design Praksis er en metode, som skaber innovative løsninger på problemstillinger som for eksempel ekspansion på nye markeder, intern videndeling eller forbedring af en organisations kundeservice. Man behøver ikke være designer for at bruge metoden, og ingen problemstilling er for lille eller for stor. Det afgørende er, at ledelsen er åben over for at afprøve nye metoder, der aktivt involverer alle interessenter i problemstillingen; både de interne og de eksterne,” siger Paul McElheron.

Blandt VIA Teko Design & Business’ partnere er en sikkerhedsvirksomhed, som vil forbedre flypassagerers oplevelse af sikkerhedstjekket i de lufthavne, hvor deres systemer er installeret. Et andet eksempel er 144 praktiserende læger, der har arbejdet med Strategisk Design Praksis for at forbedre patientoplevelsen og sikre bedre videndeling mellem læger.
Siden januar 2014 har VIA Teko Design & Business inddraget Strategisk Design Praksis på alle linjer, som blandt andet omfatter uddannelser inden for design og detailhandel.
EU Design Days 2014 afholdes d. 24. -26. september i Microsoft Innovation Center i Bruxelles, og konferencen er for alle med en interesse for Strategisk Design Praksis.


Yderligere oplysninger:

Lars Holte Nielsen, direktør
CDEU
Telefon: +32 486 17 69 58
lhn@centraldenmark.eu

Helle Winding, Uddannelseschef
VIA University College
TEKO Design & Business
Telefon: 8755 0527
hewi@viauc.dk


VIA’s præsentation af Strategisk Designpraksis