Regionshospitalet Randers har sat alle sejl til for at leve op til forventningerne om udredning indenfor 30 dage. Derfor klarer hospitalet sig bedre end gennemsnittet af danske hospitaler.

I Randers blev 72% af de patienter, som har ret til tilbud om hurtig udredning, udredt indenfor 30 dage i 2. kvartal 2014.
Tal for samme periode, som Danske Regioner offentliggjorde i går mandag, viser, at målet er nået for 65% af patienterne på landsplan. Tallene kommer efter det første år, hvor danske patienter har haft ret til at få et tilbud om udredning indenfor 30 dage.

- Jeg er meget glad for, at vi er godt med her i Randers, sådan at vi kan forkorte patienternes ventetid mest muligt, siger sygeplejefaglig direktør, Marianne Jensen.
- En af de ting, der lykkes for os, er, at vi ved hjælp at konstant fokus på arbejdsgange i afdelingerne frigør speciallæge-tid, sådan at flere patienter kan komme til undersøgelse.

Regionshospitalet Randers ligger især over landsgennemsnittet, når det gælder ortopædkirurgi, hvor næsten 90% tilbydes udredning indenfor 30 dage. På børneafdelingen og gynækologisk afdeling ligger tallet for tilbud om udredning indenfor 30 dage på mellem 70-75%.

- Vi er stadig et stykke vej fra målet, fortsætter sygeplejefaglig direktør, Marianne Jensen. Og vi arbejder på flere fronter. Dels specialuddanner vi sygeplejersker, så vi kan fordele opgaverne mere hensigtsmæssigt mellem speciallæger og sygeplejersker. Dels arbejder vi med at få patienter, som ikke vil bruge deres aftale på hospitalet, til at melde afbud, sådan at andre kan komme til.

Regionsrådsformand Bent Hansen advarer mod at drage for bastante konklusioner på baggrund af tallene i Danske Regioners undersøgelse. Registreringen er først for nylig blevet introduceret på hospitalerne, så tallene skal tolkes med forsigtighed.

Mange udredes hurtigere end indenfor 30 dage
Hovedparten af patienterne på Regionshospitalet Randers kommer ind akut, og de udredes indenfor få timer eller dage.
Patienter, hvor der er mistanke om kræft eller hjertesygdom, udredes og behandles med særligt definerede korte og præcise tidsfrister.
Dertil kommer en stor gruppe patienter, som er udredt hos deres egen læge, sådan at de kommer direkte til behandling på hospitalet.
De resterende ca. 12 % af hospitalets patienter kommer ind under udredningsretten på 30 dage. Ud af disse udreder Regionshospitalet Randers 72% indenfor 30 dage.

Fakta om udredningsretten
Alle patienter skal indenfor 30 dage, efter at henvisningen er modtaget på et af regionens hospitaler, være udredt eller sygdom skal være afkræftet, såfremt det er fagligt muligt.

Hvis det ikke er fagligt muligt, får patienten en udredningsplan med oplysninger om det videre forløb.
At være udredt vil sige, at der er taget stilling til, hvilken behandling, der evt. skal tilbydes.
Udredningsretten gælder ikke psykiatriske patienter. 


Yderligere oplysninger:
Sygeplejefaglig direktør Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers, tlf.: 40 71 64 38.