På billedet ses regionsformand Bent Hansen, formanden for støtteforeningen Thorkild Skifter, hospicechef Kirsten Ørum Larsen samt bestyrelsesformand Hans Jørgen Hørning.

Nu rejser det kommende hospice sig i Brædstrup. Mandag eftermiddag, den 15. september, blev der holdt officielt rejsegilde på Gudenå Hospice, der efter planen står klar den 1. april med 9 pladser.

Et langt forarbejde er nu ved at gøre en idé til tilvirkelighed. Der er nu sat spær på den bygning, som skal rumme regionens nye og femte hospice.

– I foråret tog vi de første spadestik. Nu er der rejst mure – og vi har en driftsoverenskomst og fået ansat en hospicechef, så projektet er i den grad godt på vej, siger Hans Jørgen Hørning, formand for bestyrelsen for den selvejende institution, der står som ejer af hospicet.
Undervejs er der sket et skifte, idet de første tanker om at flytte ind i bygningerne fra det tidligere hospital i Brædstrup måtte opgives. I stedet bygges der nyt, der er fuldstændigt tilpasset den kommende funktion.

– Jeg glæder mig over nybyggeriet, som vi ser det her i dag, og skal takke håndværkere og alle, der har gjort det muligt, siger bestyrelsesformanden.
Tilstede ved rejsegildet var også Kirsten Ørum Larsen, der den 1. oktober tiltræder som leder af Gudenå Hospice. Hun kommer fra en stilling som afdelingssygeplejerske ved Hammel Neurocenter og har desuden erfaringer fra Hospice Søholm i Aarhus, hvor hun var sygeplejerske. I det kommende halve år skal der ansættes en souschef, aftales indretning og indkøb af nødvendigt udstyr.

– Der har været udfordringer, men de er løst. Der kommer sikkert flere, men de vil også blive løst, så nu ser jeg frem til at kunne byde velkommen til et sted, der kan give livskvalitet til uhelbredeligt syge medborgere i deres sidste tid, siger Hans Jørgen Hørning.

Det nye hospice bygges med økonomisk støtte fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Regionen har indgået driftsoverenskomst med Danske Diakonhjem, der skal stå for driften.

Gudenå Hospice vil starte med ni pladser, men med mulighed for at udvide til 12 pladser. Region Midtjylland har i øjeblikket 50 hospicepladser: 11 pladser på Hospice Søholm, Aarhus; 12 pladser på Ankerfjord Hospice, Hvide Sande; 12 pladser på Hospice Limfjord, Skive, og 15 pladser på Hospice Djursland, Rønde .