28-11-2014


Danmark er europæisk topscorer, når det gælder digitale muligheder for borgere og sundhedspersonale. Det viser en ny undersøgelse, som regionerne har foretaget i samarbejde det internationale analyseinstitut, HIMSS.

Regionerne vil nu arbejde videre med undersøgelsens forbedringsforslag for at sundheds-it i Danmark i endnu højere grad bringes i anvendelse for at højne behandlingskvalitet og patientsikkerhed.

De danske regioner samarbejder målrettet om at give Danmarks borgere og sundhedspersonale sammenhængende, effektive og ensartede digitale muligheder. 

Landsdækkende måling
Som led i det arbejde har regionerne i fællesskab foretaget en omfattende, landsdækkende måling af de danske hospitaler og sygehuse, der giver svar på, hvor it-modent det danske sundhedsvæsen er. Alle landets hospitaler og sygehuse er blevet målt på den funktionalitet, der stilles til rådighed, kvaliteten af de enkelte it-systemer og den praktiske anvendelse af løsningerne. 

Målingen er foretaget i samarbejde med det internationale analyseinstitut HIMSS. HIMSS-målingen er tidligere gennemført på 1.600 europæiske hospitaler, men det er første gang i Europa, at der gennemføres en måling af modenheden af sundheds-it på alle sygehuse og hospitaler i et land. Det viser regionernes engagement og ambitioner om at forbedre sundhedspersonalets daglige arbejdsgange og skabe effektivitet og kvalitet i patientbehandlingen. 

Målingen gennemføres som en del af den fælles-regionale strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet, hvor målinger og indikatorer er et aftalt pejlemærke mellem regionerne.

 

Fakta

  • Om RSI
    Regionernes Sundheds-it (RSI) blev dannet i 2010 og er regionernes fælles organisation for samarbejde om sundheds-it. RSI aftaler løbende nye pejlemærker ror regionernes samarbejde på sundheds-it-området. 
    Senest i maj 2013 vedtog regionerne 15 nye pejlemærker for sundheds-it i perioden 2014-16.
    Du kan læse mere om RSI på: http://www.regioner.dk/sundhed/sundhedsdata-og-it/regionernes-sundheds-it-rsi

  • Om målingen
    Målingen foretages af det anerkendte internationale analyseinstitut HIMSS, som er en global non-profit organisation, der blandt andet arbejder med kvantitative analyser af sundheds-it.
    I Europa har HIMSS udviklet en modenhedsmodel, der måler udbredelsen af digital understøttelse af det kliniske arbejde.
    HIMSS-målingen er allerede gennemført på 1.600 hospitaler i Europa, og det er derfor muligt at sammenligne, hvor Danmark befinder sig på en europæisk skala.
    Men lige så vigtigt skal resultaterne bruges aktivt til at afdække, hvor og hvordan der skal sættes ind i fremtiden for at forbedre sundheds-it på de danske hospitaler og sygehuse - dels i forhold til nye investeringer, dels i forhold til bedre anvendelse af de eksisterende systemer.

  • Information om enkelte hospitaler
    Undersøgelser vedrørende de enkelte hospitaler kan rekvireres hos ena@regioner.dk

 



opdateret: 28-11-2014

Billeder til download kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når Region Midtjylland anføres som kilde