05-12-2014

Hospitalsenheden Horsens er netop blevet akkrediteret uden bemærkninger efter Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM) version 2.0. 

Patienterne kan føle sig i trygge og sikre hænder, når de bliver behandlet på Hospitalsenheden Horsens. 

Her er kvaliteten og patientsikkerheden nemlig i top. Det viser en gennemgang af hospitalets kvalitets- og patientsikkerhedsarbejde, som et uvildigt undersøgelsesteam fra IKAS (Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet) netop har afsluttet. 

Konklusionen fra IKAS er, at hospitalet lever fuldt ud op til kravene i Den Danske Kvalitetsmodel og derfor bliver akkrediteret uden bemærkninger. 

- Vi er meget glade for den flotte vurdering – ikke mindst på vegne af vores patienter og pårørende, som det store kvalitets- og patientsikkerhedsarbejde kommer til gode, siger sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Hospitalsenheden Horsens. 

Alle hospitaler skal ifølge dansk lovgivning gennemgås hvert tredje år for at få fornyet deres akkreditering. Hospitalsenheden Horsens blev det første gang i 2011, også dengang uden bemærkninger. 

Forbilledligt arbejde med patientsikkerhed og kvalitet 
I evalueringsrapporten fra IKAS bliver Hospitalsenheden Horsens fremhævet for ’et forbilledligt arbejde med patientsikkerhed og kvalitet både på hospitalet, i afdelingerne og blandt den enkelte medarbejder'. Arbejdet er forankret i selve kulturen på hospitalet, så personalet naturligt tænker kvalitet og patientsikkerhed ind i dagligdagen med patienten. Det var der stor ros til. 

Hospitalet beskrives endvidere til at have ’stor fokus på udviklingen af den kliniske kvalitet og på at inkludere patienten som en ressource for kvalitetsforbedringer’. Det ses bl.a. i form af nogle meget systematiske arbejdsprocesser og et godt samarbejde på tværs. 

- Det er flotte ord, som vi er meget ydmyge overfor, idet vi løbende skal blive ved med at udvikle vores kvalitet bl.a. ved at inddrage patienterne. Det kræver et konstant fokus og rigtig meget arbejde, som vores dygtige personale er garant for, siger Inge Pia Christensen. 

Undersøgelsesteamet fra IKAS besøgte Hospitalsenheden Horsens i fem dage fordelt med fire dage i april og en enkelt dag i november. Godt 450 kvalitetspunkter blev gennemgået. 

Fakta: 

- Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM, er et nationalt system, der skal sikre og videreudvikle den gode kvalitet i hele det danske sundhedsvæsen. 

- Både offentlige og private hospitaler skal akkrediteres efter retningslinjerne i DDKM hvert tredje år. 

- For at leve op til kravene i kvalitetsmodellen skal hospitalerne bl.a. arbejde for løbende at kvalitetsudvikle og skabe bedre, sikre og mere sammenhængende patientforløb. Hospitalerne skal også sørge for at sikre god kvalitet i behandlingen samt forebygge fejl og utilsigtede hændelser. 

- Læs mere om Den Danske Kvalitetsmodel og IKAS påwww.ikas.dk

Flere oplysninger: 
Inge Pia Christensen 
Sygeplejefaglig direktør 
Mobil 3092 2404. 



opdateret: 05-12-2014

Billeder til download kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når Region Midtjylland anføres som kilde