27-11-2014

Regionspsykiatrien Horsens har gennem længere tid manglet speciallæger, og for at bruge lægernes arbejdskraft bedst muligt samles aktiviteterne nu på to sengeafsnit i stedet for tre. Samtidig styrkes den ambulante aktivitet.

Der er i dag en normering på 54 senge i tre sengeafsnit. Efter regionsrådets beslutning onsdag den 26. november vil der fra 1. januar 2015 være to sengeafsnit med 41 senge samt to ekstra senge til spidsbelastninger. 

Omlægningen betyder, at det intensive sengeafsnit udvides med en seng og det åbne afsnit ændres til et skærmet afsnit og udvides med tre senge. Herudover styrkes den ambulante indsats blandt andet med et akutteam, og der er på sigt planer om at etablere et retspsykiatrisk team. 

- Vi har haft svært ved at rekruttere speciallæger og har i fem måneder midlertidigt måttet lukke 13 senge. I den periode har vi oplevet, at en samling af speciallægeressourcerne giver mere effektive og kortere indlæggelsesforløb, og det vil vi gerne udnytte fremover. For udfordringerne med at rekruttere speciallæger ser ikke ud til at blive mindre, siger ledende overlæge Ane Azalea Gildberg. 

Med den nye organisering er antallet af senge pr. 10.000 indbyggere i Regionspsykiatrien Horsens på niveau med de øvrige psykiatriske afdelinger i Region Midtjylland. 

Flere oplysninger 

Ledende overlæge Ane Azalea Gildberg telefon 7847 5001 


opdateret: 27-11-2014

Billeder til download kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når Region Midtjylland anføres som kilde