14.04.2016

Med en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal er den nye bypark ved MarselisborgCentret nu sikret finansiering. Det betyder farvel til overskydende regnvand og goddag til sundhedsfremmende samvær midt i Aarhus.

Projekt Spark vil omdanne området omkring MarselisborgCentret til en offentlig bypark. Brugerne er både MarselisborgCentrets brugere, som er mennesker i rehabilitering, og aarhusianerne i al almindelighed.

I parken skal alle kunne mødes og nyde de grønne omgivelser, og her skal de også kunne lege, motionere og træne på forskellig vis. Samtidig skal området kunne håndtere store regnmængder – noget, som med klimaforandringerne er en stadig større udfordring for byerne.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S), Region Midtjylland, ser store perspektiver i projektet:

- Projektet er nyskabende. Ingen andre parker kombinerer klimatilpasning og rehabilitering. Samtidig er det et forbilledligt eksempel på samarbejde på tværs af offentlige myndigheder.

- Brugerne af centret og borgerne vil opleve en helt anderledes park, som vi ikke har set før. Hver især vil vi alle kunne bruge parken på vores egne præmisser, ligegyldigt om vi så er i genoptræning efter en hjerneskade eller efter en korsbåndsoperation, eller du er barn, bor lige om hjørnet og vil lege på den interaktive legeplads med din bedstemor, siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg.

- Visionen er, at hverken sygdom, handicap eller sociale problemer skal sætte grænser. Kan man tænke sig, at en borger i kørestol kan tage en gyngetur? Eller at en dement borger går en tur langs et vandløb i bymidten? Ja, det er nogle af målene, og jeg glæder mig til at se planerne udfolde sig i virkeligheden, siger borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S).

Rådgivningsfirmaet Bascon er valgt som rådgiver og skal gennemføre det udbud, der i løbet af efteråret vil afklare, hvem der skal etablere parken. Planen er, at gravemaskinerne går i gang efteråret 2017, så parken kan stå færdig med udgangen af 2019.

Som en del af projektet bliver der i løbet af sommeren udskrevet en idékonkurrence om den detaljerede udformning af området.