26.04.2016

Jørgen Schøler Kristensen, lægefaglig direktør på Hospitalsenheden Horsens, er netop udpeget som den ene af to formænd for Danske Regioners nye Medicinråd.

På formandsposten kommer Jørgen Schøler Kristensen til at danne parløb med en anden erfaren læge, Steen Werner Hansen, som er vicedirektør på Herlev Hospital.

De to har inden for de seneste år været formænd for de nuværende råd på området, Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) og Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS).

Medicinrådet erstatter de to råd fra begyndelsen af 2017.
Jørgen Schøler Kristensen er uddannet fra Aarhus Universitet og speciallæge i intern medicin og hæmatologi. Til daglig er han formand for Region Midtjyllands lægemiddelkomité, og siden 2011 har han været lægefaglig direktør på Hospitalsenheden Horsens.

Sidstnævnte fortsætter han med sideløbende med den nye formandspost.

- Fordelingen af formandsskabet på fire hænder gør det netop muligt for os begge at fortsætte vores daglige virke på hospitalerne. Det har været vigtigt for os at få den mulighed, så vi fortsat har en helt tæt føling med, hvordan sygehusmedicinen bliver anvendt, siger Jørgen Schøler Kristensen, som ser frem til de spændende udfordringer med opbygningen af et nyt nationalt Medicinråd.

Samtidig glæder han sig over at kunne fortsætte sit nuværende arbejde i fællesskab med den øvrige hospitalsledelse og medarbejderstaben i Horsens.

Medicinrådet begynder sit arbejde om et lille års tid og skal inden for en række nationale retningslinjer sikre, at patienter får den samme gode behandling på tværs af landet, og at ny og effektiv medicin bliver taget hurtigt i brug. Det gøres bl.a. ved at skabe en konkurrencesituation med mulighed for at købe medicinen billigere og ved først at undersøge, om der er en rimelig sammenhæng mellem værdien for patienten og medicinens pris.

Flere oplysninger

  • Jørgen Schøler Kristensen, Lægefaglig direktør, tlf. 7842 5004 / joerkris@rm.dk