Gå til stort billede fra Local Cooking

Region Midtjylland gentager konkurrencen Local Cooking i samarbejde med Food, Holstebro Kommune og Uddannelsescenter Holstebro og sætter således fokus på at skabe bedre mad til turister. Det foregår 8. juni på Uddannelsescenter Holstebro, hvor også borgerne kan spise med.

Region Midtjylland er Danmarks fødevareregion nummer ét, og det skal kunne smages. 

Derfor inviterer Region Midtjylland de midtjyske restauranter til at dyste om de bedste retter med lokalt producerede råvarer i konkurrencen Local Cooking.

Det foregår lige som i fjor i samarbejde med organisationen FOOD, Holstebro Kommune og Uddannelsescenter Holstebro, og ud over æren får vinderrestauranten 10.000 kroner.
Vinderne fra de fem regioner går videre til en landsdækkende finale i september.

Synliggøre madoplevelser

Ifølge Karsten Bækgaard, der er kontorchef i Regional Udvikling i Region Midtjylland, skal konkurrencen både skabe bedre madoplevelser for turisterne og styrke samarbejdet mellem fødevareproducenter, spisesteder, turismeerhvervet og uddannelser inden for fødevarer og gastronomi.

”Vi ved, at vores turister efterspørger bedre madoplevelser. Så vi er nødt til at gøre os mere umage med maden og synliggøre alt det gode, som de enkelte egne kan byde på, hvis vi skal tiltrække flere turister”, siger Karsten Bækgaard.

Flere kan smage

De otte deltagere i Local Cooking skal hver skabe en ret, som indeholder mindst 75 procent lokale råvarer – hvilket betyder, at de er produceret inden for regionens grænser.

Restauranterne opfordres til at tage kontakt til nærliggende producenter og samarbejde om at udvikle det lokale præg på retterne. Derudover forpligter de sig til at sætte deres retter på menukortet i en periode efter konkurrencen, så flere kan smage dem.

Også om aftenen, den 8. juni, har borgerne mulighed for at spise med – i hvert fald for de første 150 interesserede. Billetprisen er 210 kroner, og den inkluderer den store fællesmiddag samt kokkenes fortællinger om, hvad de har kreeret.

Restauranterne i Region Midtjylland kan allerede nu tilmelde sig konkurrencen og måske blive en af de otte kandidater, der dyster om en hovedpræmie på 10.000 kroner.

Læs mere om konkurrencen her:

Invitation til restauranterne
• Faktaark: Restaurationsbeskrivelse
• Faktaark: Menubeskrivelse
• Billetkøb til fællesspisning


Billedtekst:
Otte midtjyske restauranter skal imponere et dommerpanel med en ret fremstillet af lokale råvarer. Her et glimt fra sidste års Local Cooking konkurrence i Holstebro. Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. 

 

Flere oplysninger:

Karsten Bækgaard, kontorchef, Region Midtjylland, telefon: 7841 1702 / 2961 7769
Helle Hellesøe, projektkonsulent, Set Udefra, telefon: 3049 5830