07-04-2016

Therese Ovesen er tiltrådt som klinisk professor og overlæge på Øre-Næse-Halsafdelingen i Hospitalsenheden Vest.

I sin nye stilling som professor i Hospitalsenheden Vest skal Therese Ovesen primært have fokus på den kliniske forskning og udvikling i Øre-Næse-Halsafdelingen på Regionshospitalet Holstebro i Hospitalsenheden Vest samt være igangsætter og inspirator for yderligere forskning.

- Jeg glæder mig til en ny og anderledes udfordring, og ser meget frem til et frugtbart samarbejde på alle fronter, siger Therese Ovesen, der tilføjer, at Øre-Næse-Halsafdelingen rummer mange muligheder for studier i svimmelhed, øre-sygdomme samt fjernelse af mandlerne.

Den nye professor ser endvidere frem til et godt samarbejde med andre specialer i Hospitalsenheden Vest, almen praksis og de praktiserende øre-næse-halslæger i hospitalets område.

- Min store interesse er områderne lugtesans og smagssans. Disse områder har jeg et ønske om at få introduceret i afdelingens kliniske hverdag i samarbejde med Dansk Neuroforskningscenter, DNC, på Aarhus Universitet, siger Therese Ovesen.

Øre-Næse-Halsafdelingen har 11 senge, 11 dag-kirurgiske pladser og cirka 1600 ambulante konsultationer om måneden. Afdelingen råder over fire operationsstuer og seks ambulatoriestuer. I alt er der 23 læger ansat – seks overlæger, fem afdelingslæger, ni læger under hoveduddannelse og to til tre læger i introduktionsstilling.

Ledende overlæge på Øre-Næse-Halsafdelingen i Hospitalsenheden Vest, Bjarne Jørgensen, glæder sig over, at professor Therese Ovesen starter i et klinisk professorat:

- Afdelingen har igennem de seneste ti år udviklet en meget høj faglig standard, og vi varetager mange special- og regionsfunktioner. Med ansættelsen af Therese Ovesen vil afdelingen blive styrket indenfor undervisning og forskning til gavn for hele Hospitalsenheden Vest, siger Bjarne Jørgensen.

Foto: Aarhus Universitet