13.04.2016

Borgmester i Holstebro H.C. Østerby (A) og næstformand for Regionsrådet i Region Midtjylland Bente Nielsen (SF) tager fredag den 15. april første spadestik til næste etape af Center for Sundhed i Holstebro.

En stjerne rammer området på Stationsvej i Holstebro, når byggeriet af Center for Sundheds hovedbygning starter d. 15. april, 2016, klokken 12.30. Byggeriet er en fem etager høj stjerneformet bygning, som Arkitema Architects har tegnet.

Når bygningen står færdig, vil de over 11.000 m2 blandt andet rumme kommunale akutpladser, en sygeplejeklinik, regionale medicinske ambulatorier, akutklinik, jordemoderkonsultation, psykiatri-funktioner og en specialtandlæge.

- Det er en stor dag for Holstebro Kommune, hvor vi starter et byggeri, som jeg er sikker på vil sætte sit positive præg på byen og kommunen i mange år fremover, udtaler borgmester H.C. Østerby (A).

Nemt og nært
Center for Sundheds hovedbygning bliver nyskabende, da den huser sundhedstilbud på tværs af sektorer. I huset vil der være regionale, såvel som kommunale funktioner. Der er ligeledes lavet plads i bygningen til, at privatpraktiserende læger kan flytte ind.

- Grundstenen i det moderne sundhedsvæsen er et tæt samarbejde mellem brugere, pårørende og sundhedsprofessionelle på tværs af sektorer. De fysiske rammer i Center for Sundhed understøtter et sådant samarbejde, så det bliver en gevinst for alle, når byggeriet står færdigt, forklarer Jens Kristian Hedegaard (V), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune.

Kommune, læge, hospital og region i samme hus
Overskriften for samarbejdet mellem region, kommuner og almen praksis i Region Midtjylland er 'Mere Sundhed i det nære på borgerens præmisser'. Det betyder, at de sundhedstilbud, borgerne bruger mest, bliver samlet i det nye Center for Sundhed. Og det samarbejde forventer næsteformand i regionsrådet for Region Midtjylland, Bente Nielsen (SF), sig meget af.

- Regionens akutlægebil får base i Center for Sundhed, hvor også små skader kan undersøges og behandles akut. I centeret kan der tages røntgenbilleder og blodprøver og kommende forældre kan komme til fødselsforberedelse hos jordemoderen - og så er det muligt at konsultere sin praktiserende læge, siger Bente Nielsen.

Sundhedshuse og centre fungerer allerede andre steder i Region Midtjylland og erfaringerne er gode.

  • Spadestikket finder sted ved Gråkjær Arena, Stationsvej 27, 7500 Holstebro. Pressen er velkommen.