01.04.2016

En medarbejder ved et af Region Midtjyllands sociale bosteder, Sønderparken i Hornsyld ved Hedensted, er blevet meldt til politiet efter, at han har erkendt at have stjålet penge fra en beboers bankkonto.

Det var en intern gennemgang af beboersagerne, der førte ledelsen på sporet af tyveriet. Medarbejderen er politianmeldt og må ikke længere møde på arbejde. Region Midtjylland vurderer på nuværende tidspunkt, at det beløber sig til cirka 40.000 kroner.

- Der er tale om en dygtig medarbejder, der har været ansat hos os i mange år. Derfor kommer sagen som en stor overraskelse, siger områdeleder Heinz Jacob fra Specialområde Socialpsykiatri Voksne, som bostedet hører under.

- Jeg beklager meget de gener, som sagen har påført beboeren. Som vi kender sagen nu, vil regionen selvfølgelig dække det beløb, som beboeren har mistet. Vi er desuden i tæt kontakt med beboeren, så den tillid, der er blevet brudt, kan blive genoprettet, siger han.

Regionen har nu iværksat en undersøgelse af hele hændelsesforløbet, herunder hvordan medarbejderen har fået adgang til pengene og om retningslinjerne for omgang med beboernes penge er blevet fulgt.

Fakta

• Sønderparken er et bosted for voksne med psykiske sygdomme