Gå til stort billede fra NAGA i Horsens

Hvert år er flere end 1.000 midtjyske virksomheder i kontakt med de regionale væksttilbud, og mange øger konkurrenceevne, omsætning og eksport. På mandag får erhvervs- og vækstministeren lejlighed til at møde nogle af dem og høre om det midtjyske erhvervsfremmesystem.

De midtjyske erhvervsfremmetilbud er med til at løfte virksomhederne op i nye højder, så de omsætter og eksporterer mere og får brug for flere medarbejdere.

En effektmåling blandt 5.000 virksomheder viste i 2014 en meromsætning på fem mia. kroner og 6.300 flere ansatte som følge af, at virksomhederne havde deltaget i de midtjyske programmer.
Derudover oplever mange af de deltagende virksomheder, at de får rykket deres horisont længere ud i verden og får mod til at udvikle deres organisationer i nye retninger.

Mødet med erhvervsfremmesystemet

Sådan er det eksempelvis gået for maskinfabrikken Grenå Spåntagning, glastavleproducenten NAGA i Horsens, møllevingevirksomheden Olsen Wings i Odder, Stålvirksomheden Rytek i Randers og ingrediensvirksomheden KMC i Brande.

På mandag, den 11. april, vil netop de fem virksomheder møde erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og fortælle ham om deres møde med det midtjyske erhvervsfremmesystem og deres brug af de regionale virksomhedstilbud. Desuden får de lejlighed til at pege på eventuelle barrierer for yderligere vækst og lufte deres ønsker for fremtiden.

Regionen inviterer

Det er Region Midtjylland, der har inviteret ministeren og de fem virksomheder, og de vil få selskab af regionsrådsformand Bent Hansen samt direktør for Væksthus Midtjylland Erik Krarup, der vil fortælle om imidt-samarbejdet.

Mødet foregår på Aarhus Havn i Navitas-bygningen, som Region Midtjylland har bidraget til at finansiere, og som nu rummer Ingeniørhøjskolen i Århus, Århus Maskinmesterskole samt forskerparken INCUBA Science Park.

Mindst 1.000 om året

Hvert år kommer Region Midtjylland gennem Væksthus Midtjylland i kontakt med flere end 1.000 virksomheder, der typisk er vist videre fra den lokale erhvervsservice ude i de midtjyske kommuner.
De får tilbudt en kortlægning af virksomhedens vækstpotentiale, udarbejdelse af en vækstplan samt specialiseret rådgivning inden for et af hovedområderne internationalisering/eksport, iværksætteri, kapital, innovation/forretningsudvikling, viden/kompetencer eller digitalisering.

Omkring halvdelen af virksomhederne får tilbud om at deltage i målrettede virksomhedsprogrammer, hvor både region og EU investerer i deres fremtid i forventning om, at de kvitterer ved at skabe yderligere vækst og nye arbejdspladser i regionen.

Vigtige vækstvirksomheder

Alle tilbud sigter mod virksomheder, der allerede har vækstpotentiale og tør give sig i kast med at udnytte det.

Vækstvirksomhederne er en vigtig del af den regionale udvikling, idet de står for en betydelig del af jobskabelsen, påpeger Bent B. Mikkelsen, afdelingschef i Region Midtjylland.
I Midtjylland findes i dag cirka 3.000 vækstvirksomheder, og de har netto skabt flere end 10.000 nye job i regionen i perioden 2010-2013. Derudover har de en høj produktivitet – i snit 28 procent højere end andre virksomheder.

"Hvis vi blot kunne øge andelen af vækstvirksomheder fra de nuværende ni til 11 procent, ville vi over en treårig periode få 2.150 nye arbejdspladser ud af det og et markant løft i produktivitet og velstand her i regionen", siger Bent B. Mikkelsen.

Invitation til pressen

Efter rundbordssamtalen får pressen mulighed for at møde ministeren, de fem virksomhedsrepræsentanter, regionsrådsformand Bent Hansen samt væksthusdirektør Erik Krarup for interviews. Det bliver lige omkring klokken 11:30, hvor regionen også er vært ved en sandwich. Forudgående tilmelding er ikke nødvendig.


Se mere om effekterne af de virksomhedsrettede tilbud
Læs casebeskrivelser fra de fem virksomheder

 

Billedtekst:
NAGA i Horsens er en fremadstormende virksomhed og er i øjeblikket med assistance fra imidt i færd med at erobre det sydafrikanske marked med sine farvestrålende glastavler.
Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. 

 

Flere oplysninger

Bent Hansen, formand for Regionsrådet og Vækstforum Midtjylland, Telefon: 7841 0010 / 4031 3707

Bent B. Mikkelsen, afdelingschef, Regional Udvikling, Region Midtjylland, Telefon: 7841 1500