To medarbejdere fra Shanghai bystyre kommer i næste uge til Region Midtjylland. Deres månedlange besøg skal øge kendskabet til regionens styrkepositioner, bane vej for mere samarbejde mellem Danmark og Kina og markedsføre midtjyske virksomheders kompetencer over for de købedygtige kinesere.

Udveksling af medarbejdere er en del af samarbejdsaftalen mellem Region Midtjylland og bystyret i den kinesiske storby Shanghai. 

På mandag, den 15. august, modtager Region Midtjylland således to kinesiske gæster, som er centralt placeret i Shanghais centraladministration og i Shanghais pendant til vores Fødevarestyrelse, Food and Drug Administration. De to medarbejdere skal være her indtil den 7. september.

Stigende interesse

Formålet med besøget i Region Midtjylland er at give de to kinesere kendskab til danske styrkepositioner og de kompetencer, der findes i den midtjyske region.

I de seneste år har Region Midtjylland modtaget flere kinesiske delegationer, der kommer for at hente inspiration til hospitalsbyggeri, udvikling af sundhedscentre, innovation i uddannelser mm.

Shanghai by har flere end 24 mio. indbyggere mod Region Midtjylland 1,3 mio. Mange af de to regioners udfordringer ligner imidlertid hinanden, og Region Midtjylland oplever en stigende interesse fra offentlige myndigheder i Kina for danske erfaringer inden for velfærds- og sundhedsområdet, landbrug, fødevaresikkerhed og uddannelse, siger regionsrådsformand Bent Hansen, Region Midtjylland.

Ambassadører

- Ved at invitere centralt placerede medarbejdere fra én af verdens største byer hertil, sikrer vi, at de med egne øjne ser de styrker og kompetencer, som findes her. Vi får nogle rigtig gode ambassadører, som vil kigge mod Midtjylland og Danmark, næste gang der skal vælges leverandører, siger Bent Hansen.

Fødevarer og hospitaler

Under besøget skal de to kinesiske gæster besøge flere af regionens virksomheder og fødevareproducenter, som er internationalt anerkendte for høj fødevaresikkerhed, sunde fødevarer samt energieffektive og miljørigtige produktionsmetoder.

Det gælder blandt andet verdens største smørmejeri, Arla Foods Holstebro Mejeri, det økologiske landbrug Øster Vejvad, hvor de skal se på primær produktion og økologisk kvægdrift, samt landets største honningvirksomhed Jakobsens A/S i Aulum, som siden 2012 har solgt dansk og europæisk honning i Kina.
Regionen håber at kunne bidrage til at markedsføre danske fødevarer og værdikæden bag – fra primær producent og forarbejdning til de virksomheder, som leverer high-end teknologisk materiel til fødevarebranchen.

Også et besøg på Regionshospitalet i Viborg og på DNU i Aarhus er på programmet, og her vil gæsterne både stifte bekendskab med innovative sundhedsløsninger og de danske ingeniør- og arkitektfirmaers kompetencer inden for hospitalsbyggeri.

 

Flere oplysninger:

Bent Hansen, formand for Regionsrådet i Region Midtjylland,
tlf: 7841 0010 / 4031 3707

Signe Madsen, udviklingskonsulent, Regional Udvikling, Region Midtjylland, tlf: 2380 5176