16.12.2016

Fra 15. januar 2017 skifter Inge Pia Christensen posten som sygeplejefaglig direktør i Hospitalsenhed Horsens ud med en tilsvarende stilling på Aarhus Universitetshospital.

Jobskiftet betyder, at Inge Pia Christensen vender tilbage til et hospital, som hun kender særdeles godt. Siden 1982 har Inge Pia Christensen nemlig arbejdet som sygeplejerske på de tre største matrikler, som tilsammen udgør Aarhus Universitetshospital.

Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland ser frem til samarbejdet med den nye direktør:

- Jeg kender Inge Pia fra flere års samarbejde, og hun er en meget kompetent leder. Hun tager de rigtige initiativer, og hun tager nok af dem. Hun gør det altid for at hæve kvaliteten og med et sikkert blik for, at vi arbejder på patienternes præmisser. Hun kan se andres ressourcer og behovet for at samarbejde bredt på tværs af faggrupper og organisationer. Hun vil kunne give et meget væsentligt bidrag til Aarhus Universitetshospitals fremtidige udvikling.

Inge Pia Christensen fik sit første lederjob tilbage i 1990 som afdelingssygeplejerske inden for børnekræft-området. Efter ni år blev hun oversygeplejerske for så i 2012 at tage springet til Hospitalsenheden Horsens som sygeplejefaglig direktør.

Her har hun blandt andet været dybt engageret i udviklingen af patientsikkerhed, relationel koordinering på et akuthospital bl.a. med Sikkert Patientflow og har stået bag ansættelsen af socialsygeplejersker og patientkonsulenter, der bl.a. skal sikre en større inddragelse af patientens perspektiv.

- Jeg glæder mig til at deltage i den fortsatte udvikling af Aarhus Universitetshospital, som er et af de fremmeste hospitaler i Danmark, og som er kendetegnet af høj faglighed og dygtige, meget engagerede medarbejdere. Som sygeplejefaglig direktør har jeg været særligt optaget af at udvikle en evidensbaseret praksis med udgangspunkt i patientens perspektiv. Jeg ser frem til at sætte den nye kvalitetsdagsorden i spil på tværs af fag og sektorer. For at lykkes med det er relationer og dialog altafgørende, og det glæder jeg mig til at fortsætte med i Aarhus, siger Inge Pia Christensen.

Inge Pia Christensen, 60 år, har en masteruddannelse i offentlig ledelse fra Syddansk Universitet. På den private front har hun mand og tre voksne børn. Hun bor i Odder.

Stillingen som sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital har været ubesat, siden den tidligere direktør på området, Vibeke Krøll, i juni afgik ved døden efter kort tids sygdom.

Stillingen som sygeplejefaglig direktør i Horsens vil blive slået op snarest muligt.

Flere oplysninger

  • Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, tlf. 3092 2404
  • Koncerndirektør Ole Thomsen, tlf. 2146 9807