02.12.2016

Anders Kühnau, 1. næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland, besøger i dagene 4.- 7. december Beijing for at deltage i en lokalpolitisk konference om sundhedsfremme og tværsektorielt samarbejde i sundhedssektoren.

Region Midtjylland indtager i næste uge Beijing, sammen med flere danske borgmestre og regionsrådspolitikere, når Den Danske Ambassade er vært for det første dansk-kinesiske forum for lokalpolitisk samarbejde og erfaringsudveksling den 5.- og 6. december.

Adgang til beslutningstagere fra millionbyer

Den Danske Ambassade i Beijing afholder sammen med Den Kinesiske Venskabsforening den første

dansk-kinesiske lokalpolitiske konference – China Denmark Cities and

Regions Forum. Ambassaden forventer mere end 300 kinesiske deltagere, hvoraf flere kommer fra byer og regioner i Kina, hvor befolkningstallet er mange gange større end Danmarks. Ifølge ambassaden er det netop disse millionbyer, som i de kommende år vil være drivkræfterne bag Kinas ambitiøse reformplaner indenfor  sektorer som miljø, infrastruktur, sikre fødevarer og sundhed, og derfor bliver lokalpolitiske samarbejde mellem myndigheder i Kina og Danmark endnu vigtigere i de kommende år.

Oplæg og paneldebat om sundhed

Region Midtjylland er inviteret til at deltage i konferencen på baggrund af regionens mangeårige samarbejdsaftale med storbyen Shanghai. Region Midtjylland og VIA University College er hovedpartnere bag den del af konferencen, som handler om sundhedsfremme og sundhedsinnovation, områder hvor begge partnere har stor erfaring. Regionsrådets 1. næstformand, Anders Kühnau, åbner konferencen og skal bl.a. holde oplæg om Region Midtjyllands gode erfaringer med tværsektoriel koordinering i sundhedsvæsenet til gavn for patienterne.

- Hvis Region Midtjylland kan være med til at udvikle og inspirere det kinesiske sundhedsvæsen, så flere patienter får bedre behandling, er det meget positivt, siger Anders Kühnau og fortsætter: vi har i Danmark et internationalt anerkendt forskningsmiljø og stærke virksomheder på sundhedsområdet og et fremstød som dette er med til at fremhæve disse kompetencer.

Anders Kühnau ledsages af en mindre delegation med bla. koncerndirektør Christian Boel og projektleder Bettina Balslev Sørensen fra Medtech Innovation Consortium (MTIC). Under det tre dage lange besøg skal delegationen også besøge flere hospitaler i Beijing, dele erfaringer omkring organisering af psykiatrien i Region Midtjylland med fagfolk på området samt præsentere flere offentlig-private partnerskaber og innnovationsforløb, som foreningen MTIC har være involveret i.

Region Midtjylland støtter op om nationale fremstød i Kina

Flere danske kommuner og regioner, herunder Region Midtjylland, har i mange år været aktive med egne partnerskaber i Kina. Den dansk-kinesiske lokalpolitiske konference i Beijing har til formål at samle erfaringer fra disse samarbejder og styrke den danske, nationale strategi i Kina til gavn for både virksomheder, institutioner og forskere, som ønsker samarbejde med kinesiske partnere.

 

Yderligere oplysninger:

  • Anders Kühnau, 1. Næstformand for Regionsrådet i Region Midtjylland. Telefon: 2360 2768. kuhnau@rr.rm.dk
  • Ming Ou Lü, Presse- og Kommunikationschef på Ambassaden i Beijing. minglu@um.dk
  • Signe Madsen, Udviklingskonsulent, Regional Udvikling, Region Midtjylland, Telefon: 2380 5176. signe.madsen@ru.rm.dk

 


Opret en kommentar

ReCAPTCHA ikke løst
Ingen kommentarer

{{comment.PostTitle}}


{{comment.PostDate.substr(0,5)}} kl. {{comment.PostDate.substr(6,11)}} af {{comment.PosterName}}