25.02.2016

Den første lægepraksis i Region Midtjylland er blevet akkrediteret og godkendt efter regler i Den Danske Kvalitetsmodel.

Der er fokus på udvikling af kvaliteten i det danske sundhedsvæsen. Den Danske Kvalitetsmodel – DDKM – er omdrejningspunkt og skal også inddrage praksisområdet med praktiserende læger, speciallæger og andre faggrupper på sundhedsområdet. Målet er at fremme patientsikkerhed, forbedre kvaliteten og fremme sundheden på tværs af det danske sundhedsvæsen.

Den 20. januar fik Rosenholm Lægecenter besøg af et hold uvildige eksterne surveyers – faglige undersøgere – og er efterfølgende lægeklinikken som en af de første i Region Midtjylland blevet godkendt.

Akkrediteringen af de praktiserende læger er en del af Den Danske Kvalitetsmodel. Forud for den gennemgang, som nu sker landet over, er gået et større forarbejde, hvor man er kommet frem til hvilke standarder, der skal tjekkes, og hvordan dette skal ske.

Resultatet er 16 standarder, der giver et overblik og et fælles system til kontinuerlig kvalitetsudvikling.

Akkrediteringen foretages af Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsnet, IKAS.

Forberedelserne
Tomas Holm, Rosenholm Lægecenter, beskriver den lægeklinik, hvor han virker, og om hvordan de overhovedet kom i gang med at gøre sig klar til akkreditering. (5:58)


Gode råd før en akkreditering
Tomas Holm, Rosenholm Lægecenter, fortæller om tankerne og forarbejdet før besøg af surveyers. (2:09)

Arbejdet med personalet
Tomas Holm, Rosenholm Lægecenter, fortæller om arbejdet med at gøre alle personalegrupper i klinikken klar til surveyer-besøget. (1:34)

Surveyer-besøget
Tomas Holm, Rosenholm Lægecenter, fortæller om dagen for surveyer-besøget. (2:54)

Det fik vi ud af akkrediteringen
Tomas Holm, Rosenholm Lægecenter, fortæller om, hvad han og kollegerne fik ud af arbejdet med at få deres klinik akkrediteret. (10:42)

Akkrediteringens betydning for kvalitetsarbejdet
Tomas Holm, Rosenholm Lægecenter, fortæller om, hvordan de i klinikken er blevet mere systematiske i kvalitetsarbejdet, og så patienterne kan regne sikkert med at få den bedst mulige behandling. (4:44)