26.02.2016

Regionshospitalet Randers serverer økologisk mad sammen med restaurant Substans i Aarhus.

På fødevarebranchens store årlige messe FOODEXPO i Messecenter Herning har patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers i år som et helt nyt initiativ en stand sammen med Michelin-restaurant Substans i Aarhus.
De to køkkener har det til fælles, at de laver mad, som er 85 % økologisk eller mere. De har samme værdier, nemlig at alt skal laves fra bunden af årstidens råvarer.

- Vi bygger på fælles principper, så derfor glæder jeg mig til at vise, at vi også på hospitalet kan lave virkelig god mad, fortæller cheføkonoma Mona Carøe.

Til køjs eller til højbords
På messen kan publikum købe spisebilletter til standen. Fire gange om dagen de tre dage messen varer, vil der blive serveret for 40 personer. Gæsterne ved ikke på forhånd, om de skal spise på gourmetrestaurant eller spise hospitalsmad. Hvis man bliver udtrukket til en tur på hospitalet, bliver man lagt i en seng og får serveret lækker, økologisk hospitalsmad med mælk eller vand til. Hvis man havner på restauranten, står den på Michelin-mad med vin.

Ideen til den utraditionelle stand er fostret hos Økologisk Landsforbund, og pointen er at vise, at der kan laves virkelig god økologisk mad både i et hospitalskøkken og på en Michelin-restaurant.

Regionshospitalet Randers er Danmarks mest økologiske hospital, når det gælder maden til patienter, pårørende og personale. Økologiprocenten i hospitalets mad er 90, og den er 100, når det gælder varerne fra hospitalets egen slagterafdeling.

Hospitalet blev som det første hospital i Danmark præmieret af Fødevarestyrelsen med ”Spisemærket i Sølv”. Den høje økologiprocent er opnået, uden at produktionen koster ekstra.

Hvert år strømmer branchefolk i tusindvis til den store fødevaremesse, som i år finder sted den fra den 6. marts til tirsdag den 8. marts.


Yderligere oplysninger:
Cheføkonoma Mona Carøe, Regionshospitalet Randers
monajeen@rm.dk / Tlf.: 7842 2601 / 2872 2642