Gå til større illustration af crowdswhocare

På bare fem måneder er det via en ny platform på nettet lykkedes at samle penge og arbejdskraft til at gennemføre tre projekter. De sigter mod at øge livskvaliteten hos patienter og spare samfundet for store udgifter. Platformen crowdswhocare.dk er støttet af Region Midtjylland.

For fem måneder siden var det nogle ideer, som nemt kunne være faldet på gulvet, fordi der ikke var opbakning til at udvikle dem.

Men nu er der udsigt til, at ideerne bliver båret frem af flere hundrede investorer, der har set ideerne beskrevet på crowdswhocare.com og er blevet så begejstrede for dem, at det har tilbudt deres penge eller arbejdskraft.
"Det er da opløftende, at folk gerne vil hjælpe. Vi er helt vildt stolte", siger en af skaberne bag crowdswhocare.com, Martin Vesterby.
Platformen er støttet af Region Midtjylland gennem de to nonprofit-organisationer MTIC og INNO-X Healthcare, hvor Martin Vesterby er Innovation Manager.

"Projekterne har fået mellem 200.000 og 325.000 kroner i støtte – i form af både penge og arbejdstimer. Således har enkeltpersoner givet beløb lige fra 25 kroner og op til 10.000, mens virksomheder har kastet flere hundrede timer i projekterne", siger Martin Vesterby.

Børn med ADHD

De tre projekter handler alle om at finde nye løsninger, der imødegår nogle udfordringer i sundhedssystemet – til gavn for både systemet og patienterne.

Det ene projekt udspringer af Børne- og ungdomspsykiatrisk Centers afdelinger i Viborg og Herning. Her ønsker man at støtte børn med ADHD i deres behandling, så de ikke dropper ud af den og forstår deres behov for medicinering. Indsatsen skal foregå i samarbejde med Arosii A/S i Aarhus.

Smertepatienter

Det næste projekt har base i Center for planlagt kirurgi på Regionshospitalet i Silkeborg. Det går ud på at opspore de patienter, som risikerer at få kroniske smerter for at få dem ud af smerteforløbet i tide. Kroniske smerter går voldsomt ud over patienternes funktionsevner og livskvalitet og koster samfundet dyrt i form af medicin, lægebesøg og sygehusophold.

Patienter med urinsvejssygdomme

Det tredje projekt går ud på at øge kompetencerne hos patienter, der på grund af sygdomme i urinvejene skal lægge kateter på sig selv. De skal trænes i at mærke, hvornår de har brug for at lægge kateter, og lære at gøre det på en måde, så de undgår unødigt ubehag, infektioner og genindlæggelser.

Projektet har hjemme på Urinvejskirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital Skejby.

En genvej

De enkelpersoner, virksomheder og institutioner, der investerer i projekterne, får ikke særlige rettigheder til projektets løsninger og resultater. Og de får heller ikke deres penge igen. Men de får en afrapportering og fornøjelsen af at have bidraget til udviklingen på et område, som de måske er personligt relateret til.

Derudover får virksomhederne en genvej til klinikerne, så de kan skaffe dokumentation for det behov, som løsningerne udspringer af, og bruge det i deres salg.

"Og så er vi overbeviste om, at netop fordi der kommer dygtige og engagerede folk ind på så tidligt et tidspunkt i forløbet, ender vi med bedre løsninger, der henvender sig til et bredere marked", siger Martin Vesterby.


Billedtekst: De tre projekter har fået mellem 200.000 og 325.000 kroner i støtte fra "crowden" – i form af både penge og arbejdstimer.
Illustrationen er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen - klik på den for at få den i høj opløsning.

 

Flere oplysninger:

Martin Vesterby, Innovation Manager, INNO-X, Telefon: 25137203

Tenna Korsbek Andreasen, specialkonsulent, Regional Udvikling, Region Midtjylland, Telefon: 7841 1303