05.01.2015

Det er vigtigt for patienter med kræft i prostata, urinveje og nyre at komme i hurtig behandling. Men tilstrømningen af disse patientgrupper har været større end kapaciteten, hvilket har betydet, at Region Midtjylland ikke har kunnet overholde udrednings- og behandlingsfristerne for de såkaldte kræftpakker.

For at få en bedre balance foreslår regionens udvalg for hospitalsområdet, at patienter fra Randers og Favrskov Kommuner fra den 1. marts i en treårig periode skal henvises til behandling ved Hospitalsenheden Vest og ikke som i dag på Aarhus Universitetshospital. Det besluttede udvalget på sit møde mandag den 4. januar at indstille til endelig beslutning i regionsrådet.

Ændringen vil årligt flytte forventet 1.750 ambulante behandlinger og 90 operationer.

Udvalgets forslag, der skal endelig besluttes af regionsrådet den 27. januar, vil betyde, at det frie hospitalsvalg for en periode ophæves på det urologiske område. I forbindelse med skiftet vil 3,1 mio. kr. blive overflyttet fra Aarhus Universitetshospital til Hospitalsenheden Vest.

– Det er ikke et nyt problem. Sidste år afsatte regionsrådet yderligere midler til behandling på Aarhus Universitetshospital, men det har vist sig ikke at være tilstrækkeligt. Samtidig har de ved Hospitalsenheden Vest en mulighed for at udvide deres kapacitet. Det er denne mulighed for hurtigere behandling, vi nu griber til, siger Anders Kühnau, formand for hospitalsudvalget.

I slutningen af dette år vil udvalget evaluere, om de foreslåede ændringer i optageområdet har haft de ønskede forbedringer.

Se hele dagsordenspunktet om urologien.

Flere oplysninger
• Anders Kühnau (S), formand for Region Midtjyllands rådgivende udvalg vedrørende Hospitalsområdet: 2360 2768 / kuhnau@rr.rm.dk
• Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, 2146 9807

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer/