27.01.2016

Både sundhedsområdet og Regional Udvikling holder sig under budgetterne i Region Midtjyllands årsregnskab for 2015. Regnskabet dækker det første af fire år, der er omfattet af den spareplan, regionsrådet vedtog i sommer.

2015 var det første år i regionsrådets store spareplan for årene 2015 til 2019. Med spareplanen besluttede politikerne at reducere Region Midtjyllands økonomi med i alt 699 mio. kr.

Indenfor kvart promille

Med tilpasninger, omstruktureringer og opsigelser er det lykkedes sundhedsområdet – herunder hospitalerne - at navigere igennem 2015 indenfor nye, stramme budgetter: Sundhedsområdet brugte faktisk 3,9 mio. kr. mindre end budgetteret. Ud af budgettets 22,3 milliarder kr. svarer det til en afvigelse på mindre end en kvart promille.

- Det er immervæk imponerende godt ramt, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S), om resultatet. Knap 4 ud af 22.382 millioner kroner vidner om, at alle har forstået alvoren i, at vi holder regionens økonomi på sporet, siger regionsrådsformanden.

Fremragende økonomistyring

Også Regional Udvikling ramte budgettet meget præcist: Området der har opgaver indenfor erhvervsudvikling, råstoffer, jordforurening og internationalt samarbejde kom ud af året 2015 100.000 kr. under budgettet, der er på 614 mio. kr.

- Der er grund til stolthed over årsresultatet. Det vidner om, at der overalt hersker en fremragende økonomistyring, mener Bent Hansen.

De somatiske hospitaler, psykiatrien, præhospitalet og administrationen bruger alle mindre end budgetteret. De sparede penge er i stedet brugt til at indfri leasingaftaler for 89 mio. kr. Det betyder, at udgifter til renter og afdrag bliver mindre i de kommende år.


Flere oplysninger

Politiske spørgsmål:

Spørgsmål til metode og økonomiske termer:

  • Økonomidirektør Per Grønbech, tlf. 5136 7051