14.07.16

Regionshospitalet Randers har overtaget udredning og behandling af celleforandringer på livmoderhalsen fra Aarhus Universitetshospital. Det betyder, at ca. dobbelt så mange østjyske kvinder som hidtil fremover vil blive undersøgt og evt. opereret i Randers.

Kvinderne kan se frem til en ny og skånsom behandling, hvis de skal have foretaget en kegleoperation i Randers. Indgrebet gennemføres nemlig i lokalbedøvelse i et ambulatorium, hvor kvinden kan beholde sit eget tøj på og slippe for at faste.

- Vi laver operationerne under de samme omstændigheder som en almindelig gynækologisk undersøgelse, fortæller ledende overlæge på Gynækologisk Afdeling, Eva Kleberg Andersen.

- Ved at lave indgrebet på denne måde, vil vi gerne fjerne noget af den uro, som patienten kan føle. Når man ikke skal ind på en operationsstue, ikke kommer i hospitalstøj og ikke bliver fuldt bedøvet, virker det hele mindre dramatisk, siger Eva Kleberg Andersen.

Behandlingen i lokalbedøvelse er fuldstændig lige så grundig som under fuld narkose. Kvinderne kan tage hjem fra hospitalet efter ca. en halv time, når de har fået noget at drikke og føler sig godt tilpas.

Regionshospitalet Randers vil med tilførslen af patienter fra Aarhus-området hvert år foretage ca. 300 kegleoperationer og 8-900 kikkertundersøgelser af livmoderhalsen med vævsprøver.

 

Foto på forsiden: Ambulant kegleoperation / Foto: Helle Brandstrup Larsen, Regionshospitalet Randers