Gå til stort billede af Bent Hansen og Bertel Clausen

Der var kage, klapsalver og korsang samt mange rosende ord, da landsbyen Feldballe i Syddjurs Kommune fredag modtog Region Midtjyllands Landsbypris 2016.

Flere hundrede Feldballeborgere var mødt op i hallen for at overvære overrækkelsen af regionens landsbypris, der følges af 150.000 kroner.

Forud for overrækkelsen havde en række inviterede gæster, herunder regionsrådsmedlemmer, Syddjurs' borgmester Claus Wistoft, formanden for LAG Djursland Flemming Petersen været på en kort rundtur for at tage landsbyen i øjesyn og høre om nogle af de tiltag, der har gjort Feldballe til en levende og atttraktiv landsby. Det gælder friskolen, byens spontanidrætsanlæg med blandt andet en skaterbane samt en række bæredygtige byggeløsninger i andelssamfundet Friland, herunder en nyåbnet restaurant.

"Der er rigtig mange grunde til, at I er blevet udpeget som årets landsby", sagde regionsrådsformand Bent Hansen ved prisoverrækkelsen og påpegede, at Feldballe har haft en fremgang fra 2010 til 2015 i indbyggertallet fra 438 til 499 i 2015. Han nævnte også, at Foreningen Feldballe Hallen har haft succes med at overtage driften af den kommunale idrætshal og har moderniseret idrætsanlægget med etablering af skateboardbane, klatreklippe, multibane og mødeplads. 

Endelig hæftede Bent Hansen hæftede sig ved, at Feldballe har formået at forene den gamle landsby med det yngre Friland og fået ildsjælene til at arbejde sammen.

Det var formanden for Feldballe Hallen, Bertel Clausen, der modtog prisen i form af et diplom og et Feldballepuslespil, som byens borgere nu kan hygge sig med at samle - plus naturligvis løftet om 150.000 kroner ind på kontoen snarest.

"Vi ved endnu ikke, hvordan vi skal bruge pengene, men vi har inviteret til borgermøde på onsdag for at få de gode ideer på bordet", sagde Bertel Clausen. 

Og så var det ellers tid til at feste - med kager og korsang, levende musik og hen under aften også med grillmad for landsbyboerne.