22.06.2016

Flere blodprøver skal fra 1. juli tages på regionens blodprøvesteder og ikke længere hos de praktiserende læger.

Det gælder de blodprøver, som bliver bestilt i forbindelse med en hospitalsbehandling.

For ikke at gøre vejen for lang for mange af de patienter, der skal have taget prøverne, udvider Region Midtjylland i samme forbindelse antallet af blodprøvesteder, og et af de nye steder bliver fra 1. september VitaPark i Odder.

Blodprøvestedet indrettes på Vitaparkvej 9, 3. sal, rum 9, som i forvejen benyttes til jordemoderkonsultation på tirsdage. Åbningstiden er onsdag og fredag kl. 8.00-13.30.

Tidsbestilling foregår via nettet booking.rm.dk. Patienter, som ikke har nem-id, eller som ikke er fortrolige med at booke tider på nettet, kan ringe på hverdage kl. 12.30-14.30 på tlf. 7842 6020 og få en tid. Patienter kan ikke få taget blodprøver uden tidsbestilling.

Ny blodprøvestruktur fra 1. juli 

Den nye blodprøvestruktur træder i kraft den 1. juli i år. Patienter fra Odder-området må i perioden fra 1. juli til 1. september, hvor den nye ambulatoriefunktion åbner, benytte sig af et af regionens øvrige blodprøvesteder.

Generelt kan patienter frit vælge mellem regionens blodprøvesteder uanset hvilket hospital, de bliver behandlet af. Prøverne kan bookes og tages på regionens hospitaler, udvalgte sundhedshuse og lokale blodprøvesteder.

De praktiserende læger vil også i fremtiden tage alle blodprøver i forbindelse med de patientforløb, hvor de selv diagnosticerer og behandler patienter. Andelen af de blodprøver, som nu skal tages på regionens blodprøvesteder, udgør 10 % af det samlede antal blodprøver.

Info om blodprøvesteder:

Yderligere oplysninger

  • Tue Wincentz Boas, afdelingsbioanalytiker, Regionshospitalet Horsens, tlf. 7842 6043 / tueboa@rm.dk

Kort og fakta