Gå til større billede af politikere på besøg hos Vestdansk Center for Rygmarvsskade

Foto: Hospitalsenhed Midt

01.06.2016

Robotter, velfærdsteknologi og nye arbejdsgange i nye fysiske rammer var blandt temaerne, da Vestdansk Center for Rygmarvsskade mandag havde besøg af Region Midtjyllands regionsråd.

Regionsrådet tager i løbet af året på en række studieture i regionen, der målt i areal er Danmarks største. Og denne gang var det altså blandt andet VCR, der fik lejlighed til at fortælle politikerne om arbejdet med at rehabilitere rygmarvsskadede patienter fra hele Jylland og Fyn.

Opbakning fra nye lokaler

- Vi har glædet os på VCR til at vise regionsrådet de flotte lokaler, som patienter, pårørende og medarbejdere har fået i forbindelse med renovering og ombygning. Ikke mindst glæder vi os til at vise, hvad personalet på VCR gør og kan, samt hvordan bygningerne understøtter vores arbejde med patienter og pårørende, fortæller klinikchef Rikke Middelhede Hansen.

Ombygning for 100 mio.kr.

VCR er i forbindelse med kvalitetsfondsprojektet på RH Viborg blevet bygget om og udvidet for i alt 100 millioner kroner og fremstår i dag som et topmoderne rehabiliteringscenter med ensengsstuer, varmtvandsbassin, træningsfaciliteter og plads til samarbejde på tværs af de mange fagligheder på centret.

Robot- og velfærdsteknologi

Under besøget hørte regionsrådet blandt andet om centrets arbejde med velfærdsteknologi og robotteknologi i forbindelse med rehabilitering, ligesom netop de nye arbejdsgange og det tværfaglige samarbejde var i fokus. Samtidig blev også det nye mentorprojekt og centrets indsats inden for forskningsområdet berørt.

Efter besøget på VCR fortsatte regionsrådet til Hald Ege, hvor specialområde børn og unge var i fokus.