05.05.2016

Om det var Danmarks Radios store TV-satsning "Knald for Danmark" lørdag d. 10. oktober 2015, der viste vejen til soveværelset, kan ikke siges med bestemthed. Men måske et kvalificeret gæt. Ét er dog sikkert. Der er et overvældende, flot og markant babyboom i vente til august.

Chefjordemoder Ann Fogsgaard fra Hospitalsenheden Vest har tallene fra prognosen, hvor specielt august står og blinker. Prognosen er lavet på baggrund af nakkefoldsskanninger i uge 12 af graviditeten.

Hele 333 børn forventes at komme til verden på Fødeafdelingerne i Hospitalsenheden Vest, og det er en stigning på næsten 45 pct. i forhold til en gennemsnitsmåned i 2015. De nye borgere er pænt fordelt over hele Midt- og Vestjylland og de 6 kommuner, der er optageområdet for Hospitalsenheden Vest.

- Jeg har i alle mine år i jordemoderfaget aldrig oplevet noget lignende, siger Ann Fogsgaard. Men jeg glæder mig over, at så mange har lysten til at blive forældre.

De kommende forældre kan være sikre på, at rammerne for en tryg, hjertevarm og professionel fødselsoplevelse, er til stede, når babyboomet sætter ind.

- Vi er på forkant af situationen og har øget beredskabet, siger chefjordemoder Ann Fogsgaard.

At der fødes flere børn i Danmark er en tendens på landsplan og ikke kun en glædelig nyhed i det vestjyske. I 2015 blev der i alt født 58.205 børn. Til sammenligning blev årgang 1946 den største årgang, der nogensinde er registreret i Danmark.

I 1946 kom 96.111 nye danskere til verden. Om det var 2. Verdenskrigs påbud om mørklægningsgardiner, der dengang var årsagen til det historiske babyboom, kan heller ikke siges med bestemthed. Men det er og var et kvalificeret gæt.


Yderligere oplysninger

  • Chefjordemoder Ann Fogsgaard, Hospitalsenheden Vest, tlf. 78434703