Gå til større billede af Margrethe Moore fra Restaurant Sommerfisk

Nu er der sat navn på de otte midtjyske restauranter, der skal konkurrere om den bedste ret af lokalt producerede råvarer. Det foregår 8. juni i Holstebro, hvor madinteresserede borgere kan spise med.

Der skal jongleres med alt godt fra havet, men også fra de midtjyske skove, marker og stalde, når Local Cooking-konkurrencen løber af stabelen 8. juni i Holstebro.

Kokke og kokkeelever fra otte restauranter dyster om at skabe den bedste ret med lokale råvarer. Tre af restauranterne var også med i konkurrencen i fjor, mens fem er nye deltagere.

Restaurant Sommerfisk fra Ulfborg opnåede en andenplads i fjor, men i år VIL restaurantens kok Margrethe Moore indtage førstepladsen, siger hun.

Hun vil blandt andet slå et slag for de store, delikate konksnegle, mens andre deltagere vil lade sig inspirere af, at det er jagtsæson for råbukke, de såkaldte sommerbukke.

Ud over Restaurant Sommerfisk er de midtjyske deltagere i Local Cooking i år Sostrup slot i Grenå, Restaurant Strandlyst på Samsø, Støberiet og Under Klippen i Holstebro, Restaurant Nørre Vosborg i Vemb, Westergaard Hotel i Videbæk samt Restaurant stuen th i Skjern.

Godt for eleverne

”Vi stiller op i Local Cooking, fordi vi brænder for de lokale fødevarer, og her har vi en mulighed for at promovere både os selv og de gode råvarer”, siger køkkenchef Klaus Jakobsen fra Nørre Vosborg. Han tilføjer, at det bliver to elever, der repræsenterer restauranten ved konkurrencen, og at det bliver en både interessant og udviklende udfordring for dem.

Local Cooking er støttet af Region Midtjylland og foregår i samarbejde med organisationen FOOD, Holstebro Kommune og Uddannelsescenter Holstebro.

Formålet med arrangementet er både at skabe bedre madoplevelser for turisterne og styrke samarbejdet mellem fødevareproducenter, spisesteder, turismeerhvervet og uddannelser inden for fødevarer og gastronomi.

Finale ved Food Festival

De otte deltagere i Local Cooking skal hver kreere en ret, som indeholder mindst 75 procent lokale råvarer. Der er 10.000 kroner på spil til den regionale vinder - sponsoreret af partnerskabet bag Enjoy Limfjorden. Vinderne fra de fem regioner går videre til en landsdækkende finale, om afvikles i forbindelse med Food Festival i september. Se, hvem dommerne er længere nede.

Kæmpemiddag

I forbindelse med konkurrencen får 150 interesserede borgere mulighed for at smage på retterne. For 210 kroner kan de købe en billet, der giver adgang til den store fællesmiddag samt kokkenes fortællinger om, hvad de har kreeret.

Desuden har de otte restauranter forpligtet sig til at præsentere deres ret på deres eget menukort i en periode.

 

Billedtekst:
Margrethe Morre fra Restaurant Sommerfisk i Ulfborg fik en andenplads i fjor og går direkte efter førstepladsen i år. Her ses hun med dagens høst af taskekrabber.
Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. 


Flere oplysninger:

Karsten Bækgaard, kontorchef, Region Midtjylland, telefon: 2961 7769
Helle Hellesøe, projektkonsulent, Set Udefra, telefon: 3049 5830


FAKTA om dommerne:
Dommerpanelet, som skal bedømme de otte retter i Holstebro, består af:
• Per Mandrup, der blandt andet har modtaget kokkeprisen Cordon Rouge (hoveddommer)
• Mette Trads, Vestkystpartnerskabet/ Dansk Kyst og Naturturisme (turismevinklen)
• John Scmidt fra Staarup Haandbryg - vinder af årets lokalvarepris 2015 (producent)
• Malou Rothved Pagh, der bl.a. står bag den populære blog klidmoster.dk