31.03.2016

Regionspsykiatrien Midt i Viborg får med udgangen af 2016 24 nye senge.

De nye senge betyder en til- og ombygning af det nuværende hospital på Søndersøparken. Ombygningen giver bedre plads til de indlagte - både på hver enkelt sengestue og i fællesarealerne. Udvidelsen vil derfor forhåbentlig være med til at nedbringe anvendelse af tvang.

Udbygningen glæder formanden for Det rådgivende udvalg for psykiatriområdet og det specialiserede socialområde, Henrik Gottlieb Hansen:

- Vi er i Regionsrådet altid stolte, når vi kan tilbyde forbedrede forhold på hospitalerne. Og det kan vi med udvidelsen på 24 senge, siger udvalgsformanden.

De 24 nye senge er dels overflytning af 16 senge, der flyttes fra Aarhus Universitetshospital i Risskov, dels otte helt nye senge. Projektet forventes afsluttet med udgangen af 2016. Med de ekstra senge i Viborg er der med udgangen af 2016 samlet 456 psykiatriske senge til voksne i Region Midtjylland. Det er en forøgelse på 18 senge i forhold til 2011, hvor der var 438.

Efter 2016 er økonomien til at opretholde fem såkaldte brugerstyrede senge usikker, da statens finansiering via satspuljer til de særlige senge ophører.