Fotograf: Kristian Bang

11.03.2016

Aarhus Universitetshospital kan fremover i sin Ponsetiklinikken, som det eneste sted uden for Ponsetiklinikken i USA, tilbyde et unikt behandlingskoncept, der betyder et kortere behandlingsforløb.

Hidtil har man som i resten af landet på Aarhus Universitetshospital kun behandlet klumpfodsbørn en enkelt gang om ugen. Det har givet patienten et behandlingsforløb på cirka 8 uger før den afsluttende skinnebehandling. Med det nye koncept vil vi behandle klumpfodsbørn to gange om ugen, nemlig tirsdag og fredag. Samtidig styrkes behandlingsteamet.

Opgraderingen er blevet mulig via ansættelsen af yderligere en overlæge og en forløbskoordinator.  Ved behandlingen er der således nu altid en specialuddannet læge og en specialuddannet fysioterapeut til stede. Forløbskoordinatorens funktion er at følge hele klumpfodsforløbet som en gennemgående figur, der både under og efter behandlingen fungerer som vejleder og støtteperson for både det behandlede barn og dettes familie.

Børneortopædien ved AUH har gennem det sidste årti udviklet sig til at blive en højt specialiseret og vel estimeret børneortopædkirurgisk afdeling, ikke bare i Region Midt, men også på landsplan og i international sammenhæng.

Behandlingen af klumpfodsbørn i Aarhus Universitetshospitals regi foregår på E-ambulatoriet på Nørrebrogade i Ponsetiklinikken, der er opkaldt efter Ignatio Ponseti, der opfandt den behandlingsform, der benyttes. Behandlingsforløbet beskrives på hjemmesiden www.klumpfod.auh.dk

Flere oplysninger

  • Forløbskoordinator Ulla Sonne 24615618
  • Overlæge Ole Rahbek 61461455