670 jobs er det konkrete resultat af 18 udenlandske investeringer, som Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland i et samarbejde med Invest in Denmark i 2015 har hjulpet til Vestdanmark.

Udenrigsminister Kristian Jensen er meget tilfreds: 

"Jeg er utrolig glad for, at vi har formået at tiltrække 670 arbejdspladser i denne del af landet i kraft af det gode samarbejde med regioner og kommuner i Vestdanmark. Udenlandske investeringer skaber værdifulde job. Det styrker vores evne til at konkurrere på internationale markeder på grund af den viden og teknologi, de bringer til Danmark."

Investeringerne falder hovedsageligt inden for grøn teknologi, IT og fødevarer, hvor Vestdanmark har noget særligt at byde på. Desuden vil to store anlægsinvesteringer fra 2015 kaste cirka 400 vestdanske anlægsjob af sig. Det drejer sig blandt andet om Grupo Benicios nye biogasanlæg i Sønderjylland, som i opbygningsfasen de næste to år vil skabe 175 anlægsjob, og Apples megadatacenter ved Viborg, hvor 200 mand bliver fast beskæftiget med byggeriet.

Regionsrådformand Ulla Astman, som er bestyrelsesformand for Foreningen for Vestdansk Investeringsfremme, siger:
”Det bliver spændende at følge byggeriet af Apples datacenter, som byrådet i Viborg netop har givet grønt lys til. Sagen viser tydeligt, at Vestdanmark sagtens kan tiltrække også helt store spillere, og at samarbejdet mellem vores lokalt forankrede organisation og Invest in Denmarks globale tilstedeværelse er en stærk cocktail.”

Læs hele pressemeddelelsen fra Foreningen Vestdansk Investeringfremme.

Se baggrundsmateriale