30.03.16

Verden har fået øjnene op for, at Region Midtjyllands socialområde har en unik viden og ekspertise, som udlandet kan nyde godt af. Derfor er to af regionens specialområder foreløbigt inviteret til at bidrage til internationalt anerkendte konferencer i Schweiz, Holland og USA.

Om to måneder står Specialområde Autismes områdeleder Lars Aarup Jensen og faglige leder Dorthe Jensen i Baltimore, USA sammen med en amerikansk samarbejdspartner og præsenterer deres faglige inputs og erfaringer med at bygge specialdesignede boliger til ældre med autisme. Det sker til verdens største konference for autisme-forskere, hvor Specialområde Autisme er blevet udvalgt til at deltage.

Også i Schweiz er der bud efter Specialområde Autisme, der til november skal være hovedoplægsholder på en autismekonference i Genève om botilbud til voksne med autisme, hvor specialområdets to ledere blandt andet skal fortælle om den såkaldte Fasemodel, som Specialområde Autisme har udviklet. 

Fra Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge er områdeleder Lars Emil Andersen og daglig leder Birte Rosendal blevet inviteret til at tale ved European Social Services Conference i juni. Det foregår i Haag, og de to fageksperter skal fortælle om deres erfaringer med MultifunC-metoden, som er et redskab til at få unge med adfærdsvanskeligheder på ret køl.

- Interessen fra udlandet viser, at Region Midtjylland er i førertrøjen inden for det sociale område, og at vores specialområder besidder en helt unik viden og ekspertise, siger Henrik Gottlieb Hansen, formand for det rådgivende udvalg for psykiatri- og socialområdet.

- At vi nyder den anseelse skyldes ikke mindst, at vi har nogle fagligt, dygtige medarbejdere, der knokler for at udvikle området til gavn for de borgere, som de støtter i det daglige, siger han.