Gå til stort billede af viceborgmester i Shanghai, Weng Tiehui, som besøgte Region Midtjylland og Aarhus Universitetshospital

Regionsrådsformand Bent Hansen rejser i dagene 19.- 22. november 2016 til Shanghai for at deltage i WHO-konference om sundhedsfremme.

Myndighederne i den kinesiske millionby Shanghai har inviteret regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen til at deltage i Verdenssundheds-organisationen WHO's konference om sundhedsfremme. Konferencen afholdes for 9. gang og finder i år sted i Shanghai, hvor myndighederne forventer flere end 1.000 deltagere fra hele verden.

Oplæg og paneldebat

Region Midtjylland er inviteret på baggrund af sit mangeårige samarbejde med Shanghai, som også betaler for regionsrådsformandens deltagelse. På konferencen skal Bent Hansen holde oplæg om innovation og teknologi i sundhedssektoren og deltage i en paneldebat om samme emne med deltagere fra bl.a. Bill and Melinda Gates Foundation og repræsentanter fra provinser i Kina. Bent Hansen ledsages af en mindre delegation fra Aarhus Universitetshospital med lægefaglig direktør Claus Thomsen i spidsen.

Mangeårigt samarbejde

Under det tre dage lange besøg skal den danske delegation også mødes med ledere og højtstående embedsmænd fra Shanghais sundhedsmyndigheder for at diskutere det fremtidige samarbejde.
Bent Hansen besøgte Shanghai i september sidste år, og følgelig har sundhedsmyndighederne i Shanghai henvendt sig til Region Midtjylland med et ønske om et forskningssamarbejde mellem Aarhus Universitetshospital og Shanghai Diabetes Institute.

”Vores mangeårige samarbejde med Shanghai har givet os en stærk position i storbyen, især på sundhedsområdet. Vi har netop haft besøg af viceborgmesteren fra Shanghai på Aarhus Universitetshospital, hvor vi fik mulighed for at vise både vores nye hospitalsbyggeri og vores kompetencer frem" siger Bent Hansen.

100 mio. diabetikere

Udfordringerne på sundhedsområdet i Kina er store, og ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO har næsten hver tiende kineser diabetes eller forstadier hertil. Med mere end 100 mio. diabetikere har Kina derfor et stort behov for at udvikle bedre behandlingsprogrammer, uddanne sundhedspersonale og styrke forskningen på området. Derfor ser landet mod Danmark og Region Midtjylland.

Claus Thomsen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, håber, at besøget i Shanghai kan sætte endnu mere internationalt fokus på hospitalets forskningskompetencer især på diabetesområdet. 
"I Danmark har vi mange års erfaring med både forebyggelse og behandling af diabetespatienter. Vi har et internationalt anerkendt forskningsmiljø og stærke danske virksomheder. Hvis vi kan være med til at forbedre og inspirere det kinesiske sundhedsvæsen, så flere kan blive behandlet for diabetes efter danske standarder og med danske produkter, er det meget positivt", siger Claus Thomsen.

Billedtekst:
I oktober besøgte viceborgmester i Shanghai, Weng Tiehui, Region Midtjylland og Aarhus Universitetshospital. Foto: Tonny Foghmar, Aarhus Universitetshospital. Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen med angivelse af ophav.


Yderligere oplysninger:

Bent Hansen
Formand for Regionsrådet i Region Midtjylland
Telefon: 7841 0010

Claus Thomsen
Lægefaglig direktør, Aarhus Universitetshospital
tlf: 7846 2366

Signe Madsen
Udviklingskonsulent, Regional Udvikling, Region Midtjylland 
Telefon: 2380 5176