09.11.2020

Psykiatrien i Region Midtjylland tilbyder krisehjælp til minkavlere og deres ansatte.

Region Midtjyllands psykosociale beredskab tilbyder krisehjælp til borgere, der bor eller arbejder på minkfarme i Vest-, Midt- og Østjylland. Det er et supplement til kommunernes og andres støtte til de kriseramte minkavlere, deres familie og de ansatte på farmene.

- Minkavlerne og deres ansatte er i en helt ekstraordinær situation, hvor de mister deres levebrød på meget kort tid. De er under ekstremt pres. Derfor vælger vi at aktivere vores psykosociale beredskab, så vi kan støtte bedst muligt op om kommunernes indsats overfor de berørte borgere i denne ulykkelige situation, siger sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Midtjylland, Claus Lassen Graversen.

Erfarent personale står klar

Beredskabet omfatter bl.a. psykiatriske sygeplejersker, psykologer og psykiatere, der med kort varsel kan rykke ud og tilbyde krisehjælp.

Konkret er det i første omgang Regionspsykiatrien Vest i Herning og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, som står klar til at hjælpe.

De borgere, der bor eller arbejder på minkfarmene og har behov for hjælp udover de kommunale tilbud, kan kontakte Psykiatrien på tlf. 7847 4754.

Yderligere information

Claus Lassen Graversen, sygeplejefaglig direktør, Tlf. 2962 9045, claus.graversen@ps.rm.dk