Fotos: Michael Harder

14-10-2016

Efter et års intenst arbejde var der i fredags rejsegilde for Psykiatrisk Center, hvor psykiatrien i Risskov skal have hjemsted. Kom med til festlighederne i Skejby.

Dannebrog dansede i fredags lystigt over byggepladsen. Det blæste i vinden og med trefoldigt hurra rungende i baggrunden og en duft af sandwiches var noget helt særligt på færde på byggepladsen i Skejby.
Fredag var der nemlig rejsegilde for Psykiatrisk Center, hvor psykiatrien i Risskov skal have hjemsted. 50.000 kvm. psykiatribyggeri har for alvor taget form, og de fremmødte gæster benyttede lejligheden til at beundre de rå mure.
Fra talerstolen roste Anders Kühnau, 1. næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland, byggeriet, og han så frem til, at psykiatrien tager det i brug:
– Her kan vi skabe et trygt og godt miljø for de psykiatriske patienter. Og det er jo dem, det hele handler om.

Klar før tid
Samtidig glædede næstformanden sig over, at psykiatrien formentlig flytter ind i de nye bygninger tidligere end oprindeligt planlagt.
Det er kun et år siden, at første spadestik blev taget, men takket være håndværkernes hurtige arbejde, forventer Team KPC, der udfører projektet, at kunne aflevere byggeriet i sommeren 2018. Herefter kan personalet flytte ind og være klar til at tage imod de første patienter i efteråret 2018.
Det gælder både for retspsykiatrien og almenpsykiatrien. De 50.000 kvm. bliver fordelt, så retspsykiatrien får 10.000 kvm., mens børne- og voksenpsykiatrien får 40.000 kvm. Der bliver i alt 258 sengepladser og et psykiatrisk ambulatorium.


Ved rejsegildet holdt også Peter Damgaard Jensen, direktør ved PKA, tale.


Også tidligere regionsrådsmedm Poul Müller (K) og AUHs sygehusdirektør Gert Sørensen var med.