14.10.2016

Når Regionshospitalet Randers den 25. oktober officielt indvier den nye akutafdeling, bliver det H.K.H. Kronprinsessen, der foretager den officielle indvielse.

Kronprinsessen vil på dagen blive vist rundt i Akutafdelingen, og hun vil udover regionsrådsmedlemmer møde patienter og en række af hospitalets medarbejdere og frivillige.

- Det er med stor glæde, vi har modtaget tilsagn om, at Kronprinsessen vil foretage indvielsen, siger næstformand i regionsrådet Anders Kühnau, der bliver vært på dagen.

Kronprinsessen får lejlighed til at overvære en øvelse, hvor afdelingens traumeteam behandler en meget dårlig ”patient” der pludselig får hjerteproblemer.

- Vi glæder os meget til at vise Kronprinsessen hele vores nye moderne akutafdeling og give Kronprinsessen indblik i, hvordan vi arbejder, siger hospitalsdirektør Jonas Dahl, der sammen med hospitalets medarbejdere er i fuld gang med forberedelserne.

Kronprinsessen ankommer til Regionshospitalet Randers den 25. oktober kl. 11 via indgangen til Akutmodtagelsen på Skovlyvej. Det kongelige besøg varer cirka en time.

Fakta

  • Læs om akutafdelingen på hospitalets
  • Akut-byggeriet er opført i flere faser, med start i maj 2012.
  • Akutafdelingen modtager alle former for akutte patienter, herunder skadestue- og psykiatriske patienter.
  • Akutafdelingen er forbundet med den øvrige del af hospitalet, herunder hospitalets operationsgang, og har adgang til børneafdeling, intensivafsnit og røntgenafdeling.
  • Akutafdelingen rummer næsten 10.000 m2. Det er op mod fire gange større end den gamle afdeling.
  • Akutafdelingen modtager årligt ca. 15.000 – 20.000 patienter.
  • Foruden Randers er der i Region Midtjylland akutafdelinger på hospitalerne i Aarhus, Herning, Horsens og Viborg.

Flere oplysninger

 

Akkreditering

Bemærk, at kun akkrediterede fotografer og journalister kan få adgang til indvielsen.