14.09.2016

Det rådgivende udvalg anbefaler forretningsudvalget for Region Midtjylland, at regionspsykiatrien i Vest forener de lægelige kræfter i Herning og Holstebro, og laver et fælles bagvagtslag.

Løsningen svarer til model 2 i udvalgets dagsorden. Det følger videre af udvalgets anbefaling, at:

  • Da det er en forudsætning for modellen, at der ansættes yderligere en speciallæge i Holstebro, får administrationen til opgave, inden regionsrådets møde, at undersøge muligheden for at indgå aftale med en overlæge/speciallæge på tilfredsstillende vilkår.
  • Administrationen får også til opgave at udarbejde en udviklingsplan – med bred medarbejderinddragelse - for Regionspsykiatrien Vest frem mod den samlede flytning til det nye hospital i Gødstrup.
  • Udviklingsplanen har til formål at fungere som afsæt til den fremtidige samlede afdeling i Gødstrup og fungerer som et grundlag for en intensiv rekrutteringsindsats primært på speciallægeområdet.
  • Udviklingsplanen udarbejdes med en bred medarbejderinddragelse, samt under inddragelse af kommunerne i området.
  • Udviklingsplanen forelægges regionsrådet i 1. kvartal 2017. Det rådgivende udvalg for psykiatriområdet og det specialiserede socialområde orienteres kvartalsvist om udviklingen i Regionspsykiatrien Vest.

De tre modeller bliver behandlet i forretningsudvalget den 20. september, hvorefter regionsrådet den 28. september beslutter, om det vil følge udvalgets anbefaling om organiseringen af psykiatrien i Holstebro og Herning.


Fakta


Flere oplysninger